“Μετωπική” Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία

“Μετωπική” σύγκρουση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στη Βουλή. Στις 10.30 οι δύο άνδρες θα… διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το θέμα της αστυνομικής βίας, καθώς ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει και ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η “μονομαχία” των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κινηθεί ως προς το ποιος έχει την ευθύνη για την κοινωνική ένταση. Ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα… γαϊτανάκι ανακοινώσεων, όπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πετούν το “μπαλάκι” των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

“Βολές” στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναμένεται να επαναλάβει ότι θέλει να διαφυλάξει την ενότητα, την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια, ενώ θα στρέψει τα “πυρά” του στον ΣΥΡΙΖΑ για τα καλέσματά του στους πολίτες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και μάλιστα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στο κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδήλωση της Νέας Σμύρνης και τα όσα επακολούθησαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ και θα επισημάνει ότι με τη στάση του υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, ενώ την ίδια ώρα θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για μια στάση υπευθυνότητας. Θα πει δε ξανά ότι “η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά” και πως δεν θα αφήσει κανέναν να διχάσει την κοινωνία.

«Γνώριζαν όλοι, φαντάζομαι και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τα καλέσματα αυτών των ομάδων, παρόλα αυτά κάλεσαν στην πορεία. Αυτά τα θεωρώ υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων» δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στο “ραντεβού” που έδωσαν και χούλιγκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Πάντως το μέγαρο Μαξίμου επιμένει να πιέζει το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από τις καθημερινές πλέον διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της αστυνομικής βίας.

Είναι χαρακτηριστική η αιχμή που άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τη θέση –κατηγορία προς την κυβέρνηση- του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η βία φέρνει βία». «Η βία δεν φέρνει βία, ούτε υπάρχει καλή και κακή βία. Πίσω από αυτή τη δήλωση (σ.σ. εννοεί του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η βία φέρνει βία») κατά τη γνώμη μας κρύβεται μία διάκριση για καλή και κακή βία. Διάκριση τέτοια δεν υπάρχει» είπε με νόημα η κα Πελώνη.

Η “απάντηση” του Αλέξη Τσίπρα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα στείλει για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι υπεύθυνος για την κλιμάκωση της έντασης και του διχασμού είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, θα αναφερθεί εκτενώς στο κλίμα της αστυνομοκρατίας και του φόβου που επιχειρείται να καλλιεργηθεί από ορισμένους ενώ δεν αποκλείεται από τα “πυρά” του να ξεφύγει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και το πιο “σκληρό δόγμα” που φαίνεται να επικρατεί, όπως λένε, στην Αστυνομία.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου για την αστυνομική επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που έκανε λόγο για επίδειξη πυγμής τονίζοντας ότι «το σημερινό σόου σε μια κινητοποίηση που είχε ήδη ανακοινωθεί ότι τελειώνει σήμερα απλά δείχνει τον πανικό του σερίφη που παριστάνει τον υπουργό προστασίας του πολίτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα για το ραντεβού των χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων… Πρόκειται για έναν επικίνδυνο Πρωθυπουργό».

Για τον τραυματισμό του αστυνομικού το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πράξεις βίας που αμαυρώνουν “μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων” ενώ σχολίασε πως “η βία μόνο δικαιώνει τη βία”. Κάτι το οποίο αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ