Θεμιστοκλέους: Εντός του επόμενου δεκαήμερου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Στο κατά πόσο το εμβόλιο της Johnshon & Johnshon θα επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Η απάντηση είναι σίγουρα θα το επιταχύνει», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Οποιοδήποτε εμβόλιο προστίθεται στη φαρέτρα μας αυξάνει τον ρυθμό του εμβολιασμού. Επιταχύνουμε και εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα. Και ειδικά όταν πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιο εύκολο στη διαχείριση του από τα υπόλοιπα, μία δόση έναντι των δύο των υπόλοιπων».

«Αναμένουμε στη χώρα μας 1,2 εκατ. περίπου το δεύτερο τρίμηνο. Περιμένουμε την πρώτη παράδοση μετά τα μέσα Απριλίου, όπως μας έχει διαβεβαιώσει η ίδια».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Johnshon & Johnshon θα παραδώσει μέχρι το τέλος Απριλίου τις δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου για τις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ακόμη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν εξετάζει την περίπτωση προμήθειας του ρωσικού εμβολίου, από τη στιγμή που ίδιος είπε ότι «όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο περισσότερο επιταχύνουμε τον εμβολιασμό», ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε: «Γιατί αφού ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων δώσει την έγκριση, τότε ανοίγει και το θέμα από την Ελλάδα. Θα πρέπει πρώτα ο ΕΜΑ να εγκρίνει, όπως έχει κάνει και με τα υπόλοιπα εμβόλια και μετά θα εξετάσουμε οποιοδήποτε εμβόλιο».

Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα για το πότε θα έχει η Ελλάδα τείχος ανοσίας, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει στην Ελλάδα 1.220.000 εμβολιασμούς», διευκρινίζοντας ότι «ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για 830.000 άτομα και θα πλησιάσουμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμένα άτομα κοντά στην εθνική εορτή. Άρα ο Μάρτιος θα κλείσει με 1,7 εκατ. εμβολιασμούς, τον Απρίλιο θα κάνουμε άλλο 1,5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Απριλίου ευελπιστούμε να εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τις ευπαθείας ομάδες Α».

«Εντός του επόμενου δεκαήμερου θα ανοίξει η πλατφόρμα ούτως ώστε οι ευπαθείς ομάδες να κλείνουν ραντεβού», είπε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τέλος, σημείωσε πως είναι αισιόδοξος ότι θα προλάβουμε το καλοκαίρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ