Σεισμός στην Ελασσόνα: Τι είπε ο Μητσοτάκης στον διευθυντή σχολείου στο Δάμασι – Έβγαλε με ασφάλεια 63 μαθητές από το κτίριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, Γρηγόρη Λέτσιο, ο οποίος με την άμεσα παρέμβασή του κατάφερε κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια από το κτίριο 63 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς. Το κτίριο υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

“Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη», είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Μητσοτάκης: Μας κάνατε υπερήφανους

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του. «Δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε τέτοιο σεισμό. Πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους με τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα».

«Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο», απάντησε ο κ. Λέτσιος.

Η υπόσχεση για καινούριο σχολείο

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι εφόσον το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, απαντώντας στο σχόλιο του διευθυντή ότι «εφόσον δεν έχουμε κανένα θύμα, κανέναν τραυματισμό θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ