Η ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Επί 6 ημέρες, από την Παρασκευή 19 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση προσωπικού της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για τους επίλεκτους των Ειδικών Δυνάμεων, που υπάγονται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η αξιοποίηση του εξομοιωτή έδωσε την δυνατότητα στο προσωπικό των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων να αποκομίσει εμπειρία αντίστοιχη με εκείνη της εκτέλεσης πραγματικών αλμάτων (από Ε/Π ή Α/Φ), με εκτέλεση μεγάλου αριθμού αλμάτων «εξομοίωσης» σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ασφαλές περιβάλλον και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο και πολύτιμους πόρους.

‘Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών για το τρέχον έτος, έχει σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων. Συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και σχεδιάστηκε από τη ΔΔΕΕ αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες και ειδικά με τα ΗΑΕ».

Επιπρόσθετα κατέδειξε το άριστο επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, όσο και τη διαρκή εμβάθυνση τους.

Όπως έχουμε αναλύσει στο enikos.gr η προσέγγιση Ελλάδος – ΗΑΕ αποτελεί προϊόν στρατηγικής στόχευσης και προσήλωσης και όχι ευκαιριακή σχέση που μπορεί να πηγάζει λόγω πολιτικών και χρονικών συγκυριών και που θα ατονήσει με την πάροδο του χρόνου. Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί από κοινού τον τελευταίο καιρό σε στρατιωτικό επίπεδο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, θέτοντας ως στόχο τον ολοένα και υψηλότερο βαθμό συνεργασίας ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιστράτηγος Χαμάντ Μοχάμεντ Θανί Αλ Ρουμαϊθί ήταν ο πρώτος που είχε επισκεφθεί τον Στρατηγό Φλώρο όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, τον περασμένο Ιανουάριο.

Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει ως στόχο την κατασκευή αεροσήραγγας στην Ελλάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επ’ ωφελεία των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε Στρατόπεδο της Αττικής που ήδη έχει επιλεγεί.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ