Άσκηση απόβασης από τις επίλεκτες “σκιές” του ΓΕΕΘΑ – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Τουρκία έχει το Τσεσμέ αγκυροβολημένο στην ευρύτερη περιοχή της Ίμβρου συνοδεία ενός πολεμικού πλοίου, κι εμφανίζεται αποφασισμένη να βγάλει το ερευνητικό πλοίο στο κεντρικό Αιγαίο, που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε εγρήγορση, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε πρόκληση τη στιγμή που η επίλεκτη ομάδα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε αποβατική άσκηση με το πλοίο “Κέρκυρα”, κλάσης Zubr, στον Σαρωνικό Κόλπο.

Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και περιελάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων.

​Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, “η εν λόγω Άσκηση είχε ως σκοπό την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και του επιπέδου συνεργασίας τους κατά την σχεδίαση και εκτέλεση των εν λόγω επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ