Απάντηση Ταραντίλη σε Τσίπρα: Συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες

“Στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Τσίπρας μιλούσε για “εμπόριο ελπίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη” και “για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί”. Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η Κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα” αναφέρει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

“Τώρα ο κ. Τσίπραςπροεξοφλεί πως “ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης”. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες. Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη” καταλήγει η ανακοίνωση.

Τσίπρας: Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για πρωτοφανείς «καθυστερήσεις, ανεπάρκεια και ανοργανωσιά». από την Πάτρα, όπου περιοδεύει σήμερα.

«Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά με αφορμή την ένταξη και των νοσοκομείων, αντί για τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα, στη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας πως «δεν είναι σε θέση ούτε να τον οργανώσει στοιχειωδώς», καθώς «άνθρωποι 85 και 90 ετών αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία και να εμβολιαστούν».

Υπογράμμισε πως αν οι τοπικές μονάδες Υγείας και τα κέντρα Υγείας ήταν στελεχωμένα, θα μπορούσαν να αναλάβουν τον εμβολιασμό. «Αυτό είναι δουλειά της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων». «Η κυβέρνηση είχε μιλήσει για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο 144» πρόσθεσε και χαρακτήρισε «μεγάλη τροχοπέδη στην την καταπολέμηση της πανδημίας, για να ξεμπερδέψουμε με αυτόν τον βραχνά» τον ρυθμό του εμβολιασμού, την «ανοργανωσιά και την επιτελική ανικανότητα».

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά για τις αρχικές δεσμεύσεις για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ όπως είπε «αυτή τη στιγμή εξ όσων γνωρίζουμε οι παραγγελίες αφορούν ένα εκατομμύριο μέχρι το Μάρτιο».

«Χθες ο κύριος Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε ότι από τον Απρίλη και μετά θα υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, θα κριθεί από αυτό, αλλά θα κριθεί κυρίως και από την αξιοποίηση των εμβολίων, γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της επάρκειας. Εγώ ζήτησα να υπάρχουν και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλιστεί αυτή η επάρκεια, αλλά μεγάλο ζήτημα είναι και ο ρυθμός του εμβολιασμού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ανησυχία του πως αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να χαθεί και ολόκληρο το 2021 χωρίς να έχει επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα. «Για να φθάσουμε τους στόχους που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πρέπει αντί για 5.000 την ημέρα να γίνονται 25 χιλιάδες εμβολιασμοί. Η αίσθηση μας είναι ότι με αυτή την ανοργανωσιά αυτό είναι κάτι άπιαστο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ