Απόπλους του αρματαγωγού ΙΚΑΡΙΑ για τον Λίβανο – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο, μετά την φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου.

Το πρωί, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης του Λιβάνου στην Ελλάδα κα. Dona Barakat, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ παρέστησαν στην τελετή απόπλου του Αρματαγωγού ΙΚΑΡΙΑ, το οποίο για δεύτερη φορά μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, στο σκληρά δοκιμαζόμενο Λίβανο από τις εκρήξεις της 4ης Αυγούστου 2020 στο λιμένα της Βηρυτού.

« Ως Χώρα δείξαμε από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και συνδράμοντας τις τοπικές αρχές με προσωπικό και μέσα.

Ήμασταν άλλωστε οι πρώτοι που στείλαμε διασώστες στη Βηρυτό. Ακολούθησε η αποστολή, και πάλι με το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, στρατιωτικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμακευτικού υλικού καθώς και υλικών πρώτης ανάγκης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν σήμερα και πάλι το παρών, μεταφέροντας ένα ακόμα πολύτιμο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας. Ένα φορτίο που συγκεντρώθηκε από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και προορίζεται για την ανακούφιση ενός λαού πάντοτε φιλικού προς τη Χώρα μας, με τον οποίο μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί αλλά και σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του, ενώ απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του αρματαγωγού τόνισε:

«Κύριε Κυβερνήτα, αξιωματικοί και πλήρωμα του Αρματαγωγού ΙΚΑΡΙΑ.

Με απόφαση της Κυβέρνησης, αναλαμβάνετε την αποστολή να παραδώσετε στις λιβανικές αρχές ένα φορτίο πολύτιμο για την ανακούφιση του λαού του Λιβάνου. Πρόκειται για μια αποστολή που, πέραν την ανθρωπιστικής βοήθειας, συνεισφέρει στην εν γένει ασφάλεια και σταθερότητα της ταραγμένης αυτής γωνιάς της Ανατολικής Μεσογείου. Εκτελέστε την προθύμως, με σθένος, αποφασιστικότητα αλλά και αίσθημα ανθρωπιάς. Κυρίως όμως εκτελέστε την με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που πηγάζει από την ιδιότητά σας του Έλληνα Στρατιωτικού. Να έχετε κατά νου ότι η κατάσταση εκεί που πηγαίνετε παραμένει εξαιρετικά ασταθής και δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής, ίσως βρεθείτε ενώπιον δραματικών καταστάσεων και μεγάλου ανθρώπινου πόνου. Επιτελέστε την αποστολή σας παραδίδοντας το φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αρμόδιους, μεριμνήστε όμως, κατά πρώτον, για την δική σας ασφάλεια και υγεία. Προέχει να επιστρέψετε όλοι ασφαλείς και υγιείς, με τις καρδιές σας γεμάτες με το συναίσθημα της προσφοράς προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Λιβάνου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ