Αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα: “Είστε θρασύτατος, τώρα θυμηθήκατε τη Μεταπολίτευση” – “Είμαι τέκνο της”

Η κόντρα Γεννηματά – Τσίπρα για τη “Δημοκρατική Παράταξη” δεν ήταν η μοναδική στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, αφού ακολούθησε “σκληρό ροκ” ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα για όσα υποστήριξε για τη Μεταπολίτευση. Μας είπατε για το πόσο τυχερός είστε που απολαύσατε τη Μεταπολίτευση. Εσείς τα λέτε αυτά; Εσείς που κάνατε καριέρα λοιδορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα της Μεταπολίτευσης; Δεν είστε τυχερός κ. Τσίπρα. Είστε θρασύς, θρασύτατος, τώρα τη θυμηθήκατε τη μεταπολίτευση» είπε και τόνισε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε τη μεταπολίτευση και σας επέτρεψε να έχετε τη ζωή και τη διαδρομή που έχετε».

«Αρκετά με την υποκρισία. Κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο. Είχατε την επιλογή να κυβερνήσετε με άλλα κόμματα και επιλέξατε τους ΑΝΕΛ. Κυβερνήσατε με αυτούς που σας ταίριαζαν. Η απόπειρα να εμφανιστείτε ως κληρονόμος δυνάμεων της Μεταπολίτευσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο:

Οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο κατηγόρησε τη Ν.Δ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ότι χρεοκόπησαν τη χώρα. Καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι δεν ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες για όσα τη βαραίνουν, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Novartis.Είπε επίσης ότι οι πολίτες βρίσκουν διέξοδο στη Δημοκρατία και κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί μια αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια τη Δημοκρατία και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση.

Όσο για το νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «διάλογο μεταξύ κωφών» λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη: «Δεν ακούτε τι λέω». «Σας είπα ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο εναρμονισμένο με το σύνταγμα. Προβλέπει δύο λόγους για τον περιορισμό. Τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνικοοικονομική ειρήνη. Εσείς τι κάνετε; Αγνοείτε ότι υπάρχει πλαίσιο ρύθμισης» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στο ΠΔ επί Κων/νου Μητσοτάκη που προβλέπει ακόμα και απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφάλειας και στη διάταξη Δένδια επί κυβέρνησης Σαμαρά για τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ειρήνης.

«Εφόσον υπάρχει πλαίσιο, το επιχείρημά σας είναι έωλο» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσθέτει δύο ακόμα λόγους για την απαγόρευση και τη διάλυση διαδηλώσεων, τη μη γνωστοποίηση που δεν προβλέπεται από το σύνταγμα, καθώς και η άρνηση να υπακούσουν οι διαδηλωτές στην αστυνομία.

«Σας λέμε ότι αυτοί οι δυο λόγοι είναι πέρα και έξω από το πνεύμα του συντάγματος και κάνετε ότι δεν ακούτε» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνοντας το ερώτημα που είχε απευθύνει προς τον κ. Γεραπετρίτη για το αν η κυβέρνηση συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη της συνταγματολόγου που είπε ότι τέτοιους είδους διατάξεις γυρνούν τη χώρα σε ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος.

«Το επιστημονικό συμβούλιο σας λέει για την αντισυνταγματικότητα. Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Μητσοτάκη τη Μεταπολίτευση σ’ αυτόν τον τόπο την έφεραν οι αγώνες του ελληνικού λαού. Οι αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και προκοπή, οι αγώνες του αντιδικτατορικού κινήματος. Οι αγώνες αυτοί μαζί με το Πολυτεχνείο και της νεολαίας το ’73 έφεραν τη Μεταπολίτευση στον τόπο. Εγώ κύριε Μητσοτάκη, κοιτάξτε επειδή κάπου μπερδεύεστε, είμαι τέκνο εκείνης της περιόδου και μίας εποχής, όπου πράγματι έβαλε ξανά τη χώρα σε μία ρότα κανονικότητας και κοινωνικής ειρήνης».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ