Κορονοϊός: Μύθοι και αλήθειες για την ανοσία στον ιό

Της Αιμιλίας Σταθάκου

Tον γρίφο για την άµυνα του ανθρώπινου οργανισµού απέναντι στον ιό, µε τη δηµιουργία προστατευτικών αντισωµάτων, προσπαθεί να λύσει η παγκόσµια επιστηµονική κοινότητα. Η ανοσία που αναπτύσσουν οι ασθενείς είναι ο «άγνωστος Χ» παράγοντας που θα καθορίσει εάν η ανθρωπότητα έχει ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό ή θα παραµείνει ευάλωτη σε νέα επιδηµικά κύµατα.

Εκτεταµένες µελέτες για την ανοσία του ελληνικού πληθυσµού πρόκειται να ξεκινήσουν το επόµενο χρονικό διάστηµα. Ωστόσο, ανησυχητικά είναι τα προκαταρκτικά συµπεράσµατα από τις εργαστηριακές εξετάσεις αντισωµάτων που έχουν γίνει σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ελληνικά νοσοκοµεία.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, ένας µεγάλος αριθµός των ασθενών στους οποίους έγιναν αυτά τα τεστ σε νοσοκοµεία της χώρας δεν εµφάνισε τα απαραίτητα αντισώµατα που δείχνουν ότι ο αποθεραπευµένος ασθενής έχει αποκτήσει ανοσία.

Το συµπέρασµα αυτό συνάδει και µε τις πρόσφατες επισηµάνσεις αξιωµατούχων του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας, που αποκάλυψαν ότι δεν έχουν όλοι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό τα απαραίτητα αντισώµατα για να αποφύγουν µια δεύτερη µόλυνση, εγείροντας ερωτήµατα για το αν µπορεί να δηµιουργηθεί ανοσία στην COVID-19.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ