Κορονοϊός – Κουτσούμπας στον Realfm 97,8: Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα της κυβέρνησης

“Η εκτίμησή μας είναι ότι η ελληνική οικονομία, όπως και η ευρωπαϊκή και παγκόσμια, μπαίνει σε ύφεση και ίσως βαθύτερη κρίση από ότι πριν” δήλωσε σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. “Η ελληνική οικονομία θα πληγεί και εξαιτίας της πολυδιαφημιζόμενης εξωστρέφειας” πρόσθεσε.

“Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι εντελώς ανεπαρκή, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Και τα μέτρα που αφορούν στη λεγόμενη στήριξη της οικονομίας, στην ουσία εδώ πρόκειται μόνο για ενίσχυση κάποιων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων” τόνισε.

Επισήμανε δε τις σοβαρές επιπτώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει και αυτή την κρίση. “Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου αποδείχθηκε περίτρανα πως η Ε.Ε. δεν είναι ένωση των λαών, αλλά ιμπεριαλιστική ένωση κρατών” ανέφερε ο Γραμματέας.

“Αυτή η λεγόμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο” σχολίασε.

Επανέλαβε τη θέση του Κόμματος για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για περισσότερες από αυτές που ανακοινώθηκαν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. “Μπορεί αυτή τη στιγμή τα κρούσματα να είναι γύρω στα 15.000, δεν είναι επιβεβαιωμένο αλλά εκεί τα υπολογίζουν, το επόμενο 15νθήμερο θα είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα” σημείωσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της επίταξης λέει άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δεν μιλάει καθαρά και ξάστερα για την επίταξη την οποία θέλει το ΚΚΕ, που σημαίνει 350 κρεβάτια ΜΕΘ πρέπει να επιταχθούν” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ