Κορονοϊός: Αυτά είναι τα σενάρια για να μην χαθεί η σχολική χρονιά – Τι δήλωσε η Κεραμέως -ΒΙΝΤΕΟ

Για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο OPEN. Αναφερόμενη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση είπε ότι ξεκινά από αυτή την εβδομάδα στην Γ’ Λυκείου και περιέγραψε πώς θα γίνεται το μάθημα. “Είναι μια πλήρως διαδραστική πλατφόρμα”, τόνισε η Κεραμέως.

«Από άποψη υποδομής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε όλη τη χώρα. Αυτό, όμως, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.

Όπως είπε, το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Δηλαδή από την Γ’ Λυκείου αρχικά και το τέλος της επόμενης εβδομάδας και εφόσον το εγχείρημα έχει πάει καλά και έχει γίνει κατανοητό από την εκπαιδευτική κοινότητα, θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. “Δεν αποκαθιστά αυτή η διδασκαλία τη δια ζώσης εκπαίδευσης ούτε σκοπεύει στην κάλυψη ύλης ύλης με τον τρόπο που το κάνει η δια ζώσης εκπαίδευση, όμως θεωρούμε πολύ σημαντικό να διατηρηθεί στενή επαφή μεταξύ των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας” είπε η υπουργός Παιδείας. “Όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, θα συνεχιστεί η ύλη και θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες”, τόνισε η υπουργός. Στο ερώτημα αν θα εξετάζεται περικοπή της ύλης, η υπουργός Παιδείας απάντησε: “Αν τα σχολεία μείνουν κλειστά για 2-3 εβδομάδες , τα μέτρα αναπλήρωσης του χαμένου εδάφους μπορεί να είναι ήπιας μορφής. Πχ μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά, περικοπή περιπάτων, εκδρομών κτλ”.

Τα σενάρια αν παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για μεγαλύτερο διάστημα

“Εάν μιλάμε για μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή λειτουργία τότε θα πρέπει να σκεφτούμε πιο επεμβατικά μέτρα, όπως επέκταση σχολικού έτους, ενδεχομένως μείωση της διδακτικής ύλης, ενδεχομένως μια μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων” είπε η κ. Κεραμέως.

“Αν μιλήσουμε για αναστολή μεγαλύτερη των τριών εβδομάδων, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και πιο δραστικά μέτρα” συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν χάνεται. “Εχουμε ετοιμαστεί για όλα τα σενάρια” υπογράμμισε.

“Δεν έχουμε διακοπές. Πρέπει να περιορίζουμε τις εξόδους μας. Πρέπει να προσέξουμε”, κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ