Εύσημα Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη: Εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία

Συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το έως σήμερα έργο της, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συνάντησής τους, που γίνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

“Συνολικά εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία κάτι που είχαμε δεσμευθεί και ο σχεδιασμός μας υλοποιείται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδική μνεία έκανε στο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, κάνοντας λόγο για μία σημαντική τομή, καθώς, όπως είπε, ξεπερνιούνται παθογένειες πολλών ετών. Επίσης ευχήθηκε στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος κάθε επιτυχία και να βαδίσει στα πετυχημένα βήματα του 2019 που δεν θρηνήσαμε ζωές από πυρκαγιές.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης εργαστήκαμε με συνέπεια και σχέδιο για να γίνουν ασφαλείς οι πόλεις, η ύπαιθρος και να γίνουν οι συνθήκες διαβίωσης ανθρώπινες.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχουν τοποθετηθεί 2.700 νέοι αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον σημαντικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας και τον νέο νόμο, λέγοντας ότι “η χώρα για πρώτη φορά φιλοδοξεί να δημιουργήσει μηχανισμό για να αντιμετωπίσει και τα πιο δύσκολα περιστατικά”. Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε επίσης την προσπάθεια του υπουργείου να γίνουν οι φυλακές ασφαλέστερες, και οι συνθήκες για τους κρατούμενους καλύτερες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ