Θεοδωρικάκος: Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για το μεταναστευτικό – Δεν μπορεί να νομίζει κανένας ότι μπορεί να έρχεται και να φεύγει ό,τι ώρα θέλει – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές» από την κακοκαιρία δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι «εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο», όμως «όσα έργα και να κάνουμε, οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε περιπτώσεις σαν και τις παρούσες, πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να αντιδρά αμέσως».

Επικαλούμενος και τις διευκρινίσεις που έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών, για τη δημιουργία έργων πρόληψης από φυσικές καταστροφές.

«Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο θα έχει ψηφιστεί ο νόμος που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες και θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία έργων πρόληψης», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι, «το σύνολο της κυβέρνησης είναι δεσμευμένο προς αυτή την κατεύθυνση».

«Τα έργα τα εξήγησε ο Υπουργός Μεταφορών και θα ολοκληρωθούν, για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι, «δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή».

Έρχεται ο νόμος για τους απόδημους

Μέσα «στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τους αποδήμους, που θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας πως «για πρώτη φορά οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό ενώνονται με τον κορμό της χώρας» και κάλεσε «τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δέκα μέρες να έρθει και να συμμετάσχει κι εκείνος στο νόμο που ενώνει τους Έλληνες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε συνάρτηση με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, έκανε σαφές ότι, «δεν υπάρχει περίπτωση για πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της 3,5 χρόνια» και υπενθύμισε πως «ο Πρωθυπουργός είχε πει προεκλογικά ότι ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί αμέσως».

«Για το θέμα αυτό, όπως και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό», εξήγησε ο Υπουργός Εσωτερικών, που ερωτηθείς για το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση, είπε πως «ο μοναδικός που μπορεί να έχει πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη να πάρει την απόφαση, που δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό».

«Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι το πρόσωπο που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τύχει την έγκριση της ευρείας πλειοψηφίας, εύχομαι της καθολικής», εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δημοτικών τελών, κάνοντας σαφές ότι από τις αρχές του νέου έτους, «τα δημοτικά τέλη θα μπαίνουν βάσει των πραγματικών τετραγωνικών των σπιτιών» και τόνισε ότι, «δε θα γυρίσουμε πίσω, δε να αναζητήσουμε κάτι, ούτε θα επιβληθούν πρόστιμα για τα τέλη των προηγούμενων ετών».

«Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για το μεταναστευτικό»

«Πολυσύνθετο πρόβλημα», χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών το μεταναστευτικό-προσφυγικό και εκτίμησε ότι, «δεν μπορεί η ενωμένη Ευρώπη να θεωρεί ότι είναι μεμονωμένο πρόβλημα», αναφερόμενος στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Ρώμη, όπου θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει ένα σύνολο μέτρων και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα», είπε και επανάλαβε ότι, «δεν μπορεί να νομίζει κανένας ότι μπορεί να έρχεται και να φεύγει ό,τι ώρα θέλει».

Όσο αφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων, είπε ότι, «καταλαβαίνω τους ανθρώπους, ιδιαίτερα στα νησιά» και συμπλήρωσε ότι, «θέλουμε να τους βοηθήσουμε να ελαφρύνει το πρόβλημα, όχι να βαρύνει».

Τέλος, εκτίμησε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας που να πει “αφήστε αυτά τα 4000 παιδιά στη μοίρα τους, στη Μόρια, στη βροχή, στις άθλιες συνθήκες”», αναφερόμενος στα μέτρα για τα ασυνόδευτα ανήλικα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ