Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν.

Το Ίδρυμα προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική σύνδεση της επιστημονικής παραγωγής με την αγορά.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις.

Κατά την άφιξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε έναν Έλληνα πρωτοετή φοιτητή είχε σύντομη συνομιλία μαζί του και του επεσήμανε ότι σπουδάζει σε καλό πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί τη σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μία γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, ούτως ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθούν το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ