• Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης προφανώς γνώριζε για την επιστολή Καραμανλή - Οφείλει συγγνώμη στον ελληνικό λαό

  6:53 μμ, Δευτέρα 01 Ιουλ 2019 6:53 μμ, Δευτέρα 01 Ιουλ 2019

  Την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προφανώς γνώριζε» για την επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον Τζ. Μπους για το Μακεδονικό, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «μεγάλη υποκρισία» από πλευράς της ΝΔ.

  Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά κανάλια, και η οποία θα προβληθεί απόψε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε «σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα».

  Ειδικά αναφερόμενος στην επιστολή Καραμανλή τόνισε: «Αν εγώ είχα γράψει τέτοια επιστολή όπως του κ. Καραμανλή και τους έλεγα, "διατηρήστε το συνταγματικό σας όνομα, μην το αλλάξετε, να λέγεστε Μακεδονία, αφήστε όλες τις χώρες που σας έχουν αναγνωρίσει έτσι να σας λένε Μακεδονία και απλά προσθέστε ένα Μακεδονία – Σκόπια εις τον ΟΗΕ", φανταστείτε πόσες φορές θα μιλάγανε και πού θα πηγαίνανε και τι ακριβώς θα κάνανε... Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά, οφείλει σήμερα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό... Στήσανε πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ψεύδος μια σκευωρία εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα μεγάλο διχασμό με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά».

  Η νίκη στις εκλογές είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

  Εξέφρασε, επιπλέον την αισιοδοξία του ότι η ανατροπή στις προσεχείς εθνικές εκλογές και η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά, είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο ποιος θέλουν να κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός και να συνεχίσει μια προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής και της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας».

  Εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τη δήλωση περί εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο, λέγοντας ότι «ξεχειλίζει η αλαζονεία και ζητάνε μάλιστα από τον ελληνικό λαό να πάρουν λευκή επιταγή... Και μάλιστα βγαίνουν και λένε ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν τους δώσει αυτή τη λευκή επιταγή τότε θα τον τιμωρήσουν πηγαίνοντας σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μέσα στο Δεκαπενταύγουστο...».

  Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο ότι ο αντίπαλός του αποφεύγει το διάλογο και την αντιπαράθεση, και του καταλόγισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ ταυτίζεται με εκείνο του ΔΝΤ στα τρία βασικά σημεία, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με το 1:5 και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Επέμεινε στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης λέγοντας ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κ. Μητσοτάκης πέρα από το ότι ενέχει κινδύνους -πχ Ασπίς Πρόνοια ή στις ΗΠΑ AIG-, δημιουργεί κενό στην χρηματοδότηση και εν τέλει σε μείωση των επικουρικών και των κύριων συντάξεων.

  Καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ ότι το πρόγραμμα για τη μείωση της φορολογίας ενέχει ασάφειες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ενώ η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης μίλαγε εδώ και τρία χρόνια για μειώσεις φορολογίας, σήμερα λέει ότι αυτές θα έρθουν στο τέλος της 4ετίας εάν εκλεγεί, και θα έρθουν εάν και εφόσον οι εταίροι δελεαστούν από ένα κύμα μεταρρυθμίσεων, ένα τσουνάμι κοινωνικής λεηλασίας».

  Και αυτό είπε ο κ. Τσίπρας ενώ η κυβέρνηση ήδη έχει θεσπίσει και υλοποιεί ένα σχέδιο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα