Παπανδρέου: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτουν πως και οι δύο είναι όψεις της ίδιας συντήρησης

Επαφές με πολίτες, φορείς όπως και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Ζώνη της Πάτρας, στο πλαίσιο και της προεκλογικής δράσης του Κινήματος Αλλαγής, είχε κατά την περιοδεία του στην Αχαΐα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου: “Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο μακράς πνοής, που θα μας βγάλει οριστικά από την κρίση και θα μας οδηγήσει σε μια βιώσιμη επόμενη ημέρα, με βιώσιμες θέσεις εργασίας. Ένα σχέδιο για μια σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία, με λειτουργικούς και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς” και πρόσθεσε:

“Η χώρα, διαθέτει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είτε παραμένουν ανεκμετάλλευτα, είτε απαξιώνονται από τις πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην κρίση. Οι πολίτες συνεχίζουν να ταλανίζονται να πληρώνουν ακριβά ασυλλόγιστες υποσχέσεις, κούφια λόγια και καταστροφικές αποφάσεις”.

Όπως υπογράμμισε: “Ακόμη και σήμερα βλέπουμε συμπεριφορές και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα να συνοδεύουν μια απαράδεκτη και καταστροφική πόλωση, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκρύψουν πως και οι δύο είναι όψεις της ίδιας συντήρησης. Ο κ. Μητσοτάκης καταργεί φόρους, χωρίς να μας λέει από ποια αναπτυξιακή προσπάθεια θα προέλθουν τα χρήματα ενώ «εγγυάται αύξηση μισθών» στον ιδιωτικό τομέα με την τσέπη του επιχειρηματία!”.

Και σημείωσε: “Ο κ. Τσίπρας, στον αντίποδα, πλειοδοτεί με τον κορβανά που μαζεύτηκε από τη θηριώδη φοροεπιδρομή που μάτωσε τα νοικοκυριά, στέρησε πόρους από την οικονομία και την ανάπτυξη και τελικά στέρησε τις θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται ο πολίτης σήμερα. Κανείς τους δεν μας λέει, πως θα δημιουργηθεί νέο εθνικό εισόδημα με νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και νέους πόρους για να στηριχτούν αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Υπάρχει διέξοδος και προοπτική για τη χώρα. Χρειάζεται σχέδιο, διαφάνεια, αξιοκρατία. Η Ελλάδα μπορεί, τώρα που είναι εκτός στενού προγράμματος, να προχωρήσει σε εκείνες τις αλλαγές που θα διορθώσουν τις αιτίες της κρίσης και όχι τα συμπτώματα. Ο κύκλος του ψέματος έχει κλείσει – δεν έχει μείνει ψέμα που δεν έχει ειπωθεί. Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και μπορεί να εμπιστευτεί ξανά την Παράταξη της Εθνικής Συμφιλίωσης, της Προόδου και της Κοινωνικής Κινητικότητας. Αυτές είναι οι αξίες μας.

Η ενίσχυση της Προοδευτικής Παράταξης, η ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής και η ανάδειξή του σε πρωταγωνιστή του εξελίξεων, μπορεί να οδηγήσει σε μια αλλαγή πορείας, σε μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα προοπτική για τους πολίτες και τη χώρα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ