Λεβέντης: Το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων θα είναι πολύ πιο πάνω από αυτό του 2015 – ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιάζοντας τα σοβαρά επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε στην ΕΡΤ ότι είναι λυπηρά και τόνισε ότι υποβιβάζεται έτσι το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Για το θέμα που έχει προκληθεί με την τροπολογία της Κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο των εν ενεργεία βουλευτών με την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι είναι μια υπερβολή και διορθώνεται ένα πολιτικό λάθος. Εξήγησε δε, ότι δεν είναι ορθό να παραιτείται ο βουλευτής πριν να εκλεγεί ως ευρωβουλευτής.

Σε ερώτηση αν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων θα είναι υποψήφιοι ως ευρωβουλευτές, ο κ. Λεβέντης δεν το απέκλεισε λέγοντας: «Τώρα με την τροπολογία αυτή ανοίγει η όρεξη όλων».

Ερωτηθείς εάν ο Μάριος Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο κ. Λεβέντης είπε: «Ο Μάριος Γεωργιάδης είναι συναινετικός, ενωτικός στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και δουλεύει για το εθνικό μας Κοινοβούλιο. Θα ήταν λάθος να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα μεγάλα κόμματα στην Ευρώπη, είτε δεξιά είτε αριστερά, δεν έχουν αφηγήματα και έχουν κουράσει τις κοινωνίες γι’ αυτό οι πολίτες στρέφονται στα άκρα.

Για τις εκλογές του Μαΐου, εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν θα πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές καθώς φοβάται ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του το οποίο δεν θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμο.

Για την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το ποσοστό της θα είναι πολύ πιο πάνω από αυτό του 2015 και προέβλεψε ότι η ΝΔ παρότι είναι το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά, δεν θα κερδίσει την εκλογική αυτοδυναμία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ