Έπεσε ξύλο στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ – Τι είπαν στον Realfm Kιουτσούκης-Παπαγεωργίου – ΒΙΝΤΕΟ

Στα χέρια πιάστηκαν συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ. Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην Καλαμάτα και το συνέδριο που ματαιώθηκε, η αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ μετατράπηκε σε ρινγκ, ενώ τα μέλη της Συνομοσπονδίας αντάλλαξαν βαριές κουβέντες .

Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από το χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αντέκρουσε τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

«Έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε, μετά την εξουσιοδότηση της πλειονότητας των αντιπροσώπων μας, να απενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του 37ου συνεδρίου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών» ανέφερε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας που είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, με θέμα το 37ο συνέδριο. Μέσα σε κλίμα έντασης, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι τα μέλη της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 4 Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντας: «Γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ». Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο». Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από το χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, κάνει λόγο για «υποτιθέμενη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΕ που ποτέ δεν έγινε». «Δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν διοικητικό συμβούλιο. Δεν έγινε συνεδρίαση. Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της διοίκησης. Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητας στη ΓΣΕΕ Τάσος Γκιάτης, σημείωσε ότι αυτή η ΓΣΕΕ έχει ολοκληρώσει το βιολογικό κύκλο της. «Έχει πεθάνει αυτή η ΓΣΕΕ και για τους εργαζόμενους και για εμάς που εκφράζουμε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Η παράταξή μας κατέθεσε τη μόνη διέξοδο, για να βγούμε από αυτήν την κρίση. Οι πραγματικές δυνάμεις, οι πραγματικοί εργαζόμενοι, οι Ομοσπονδίες, να αναλάβουν μία ανασυγκρότηση με νέα διοίκηση, για να πάμε σε ένα ενωτικό συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη λύση» υποστήριξε ο κ. Γκιάτης.

«Όσον αφορά τις δυνάμεις της ΔΑΣ, το ζωντανό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, θέλουμε να γίνει συνέδριο, χωρίς νόθους και εργοδότες και, προς αυτήν την κατεύθυνση, θα παλέψουμε όλο το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Τασιούλας. «Δεν έχει καμία νομιμοποίηση αυτή η “συνδικαλιστική μαφία” να είναι μέσα στο κτίριο της ΓΣΕΕ και να διαχειρίζεται τα πράγματα, όπως θέλει. Έχει λήξει η θητεία της, το κτίριο πρέπει να έρθει στα χέρια των εργατών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τασιούλας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ένας από τους τρεις αντιπροσώπους από το συνταξιουχικό κίνημα που είναι εκλεγμένοι στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, κατήγγειλε συγκεκριμένο επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Φασίζουσα συμπεριφορά καταγγέλλει ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ – “Φέρνουν μπράβους, είναι μαφία” απαντά το ΠΑΜΕ

Επεισόδια μεταξύ του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, σημειώθηκαν νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δ.Σ της ΓΣΕΕ.

«Το ΠΑΜΕ προσπάθησε να μην διεξαχθεί το διοικητικό συμβούλιο ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ίδιοι ζητούσαν να γίνει. Πρόκειται για μία φασίζουσα συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με τη διαδρομή του ΚΚΕ», δήλωσε στον Realfm 97,8 ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

«Ζητούν να τους παραδώσουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ, να πάρουν τα κλειδιά του κτιρίου. Το ΠΑΜΕ επιδιώκει, απέναντι στην πλειοψηφία, την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ. Η εικόνα δεν είναι καλή και το ΠΑΜΕ έχει ανακαλύψει τον εχθρό των εργαζομένων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αφήνει την κυβέρνηση να αλωνίζει και ασχολείται με τα συνδικάτα, με τους εσω-παραταξιακούς αντιπάλους του. Προσπαθούν να επιβάλλουν μία συγκεκριμένη πολιτική και γραμμή. Αν δεν αποδέχονται το καταστατικό της ΓΣΕΕ και θέλουν να επιβάλλουν τη γνώμη του ΚΚΕ, να μας το πουν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και μέλος του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι το ΠΑΜΕ ζητάει «να γίνει ό,τι λέει το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Υπάρχει άρθρο στο οποίο λέει ότι απαγορεύεται να εκπροσωπούνται εργοδότες μέσα. Σήμερα μας κάλεσαν να γίνει το Δ.Σ της ΓΣΕΕ παρουσία του εργοδότη – συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου. Είπαμε από την αρχή ότι ο κ. Καραγεωργόπουλος δεν θα έπρεπε να είναι εκεί».

«Η συνδικαλιστική μαφία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, φέρνουν μπράβους. Είχαν φέρει μπράβους στην ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων, πέντε μπράβοι ήταν γύρω από τον κ. Καραγεωργόπουλο και τους έδινε εντολές τι θα κάνουν. Ο ένας μάλιστα οπλοφορούσε, είχε το όπλο στο πόδι του», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι «μήνες τώρα τα έχουμε δημοσιεύσει και δεν είναι μόνο ο Καραγεωργόπουλος. Μιλάμε για πρόεδρο δ.σ τράπεζας, ταμία δ.σ τράπεζας, μεγαλοεπιχειρηματίες και στον χώρο των σούπερ μάρκετ και των ταξιδιωτικών πρακτορείων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ