Γεροβασίλη: Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία

Η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία», ξεκαθαρίζει η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλά και για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά τον οποίο χαρακτηρίζει εξαιρετικό υπουργό Εξωτερικών.

Με αφορμή πάντως, την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι «το κυβερνητικό καράβι προχωράει και θα προχωράει με όλα τα πανιά του ανοιχτά μέχρι το φθινόπωρο του 2019».

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αντιπαράθεση των κκ. Καμμένου και Κοτζιά, η κ. Γεροβασίλη αναγνωρίζει πάντως ότι «η εμπέδωση της κουλτούρας συνεργασιών και της κοινής δράσης στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων απαιτεί περισσότερη ωριμότητα».

Σύμφωνα με την υπουργό, ο μόνος εγγυημένος τρόπος να χαθούν οι θυσίες που καταβλήθηκαν από τους πολίτες τα προηγούμενα χρόνια είναι «η κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση», την οποία και εγκαλεί για τα πεπραγμένα της.

Προσωπικά όμως για τον πρόεδρο της ΝΔ τον κατηγορεί ότι ήταν εκείνος που, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατήργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία, ενώ σήμερα «ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά περιπτώσεις, με πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας».

Όμως, η κ. Γεροβασίλη δεν ανησυχεί, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γιατί «ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση και δημοκρατικά αντανακλαστικά και αξιοπρέπεια».

«Η ασφάλεια είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας», σημειώνει με έμφαση στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο η αρμόδια υπουργός, διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εννοεί αυτό, «εννοεί την άποψη για την ασφάλεια που ταυτίζεται με την καταστολή». Μιλά, τέλος, για τις επιτυχίες της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ