Τα παραλειπόμενα του αγιασμού στη Βουλή

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Εξερχόμενος του κτιρίου της Βουλής αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το δημοψήφισμα και είπε: “Αναμενόμενο. Τώρα θα προσπαθήσουμε και η μία πλευρά και η άλλη. Εμείς τα δικά μας πράγματα θα κοιτάξουμε. Κάναμε τον αγιασμό στη Βουλή σήμερα. Μια καινούρια χρονιά θα αρχίσει κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Ευχήθηκα να έχουν δύναμη οι βουλευτές, να έχουν σοφία και σύνεση γιατί περιμένουμε πολλά και γιατί έχουμε υποφέρει και πολλά”.

Όσον αφορά στα παραλειπόμενα του αγιασμού ξεχώρισε ο διάλογος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν ήδη στη θέση του όταν μπήκε στην αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Ν.Δ οδεύοντας προς το έδρανό του να σταθεί στο έδρανο του Πρωθυπουργού, να τον συλλυπηθεί για την απώλεια του συζύγου της αδελφής του και οι δύο άνδρες να συνομιλήσουν για περίπου ένα λεπτό.

Απόντες από την τελετή του αγιασμού τρεις πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Στα έδρανα των βουλευτών και όχι στα υπουργικά επέλεξε να καθίσει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Μάλιστα προτίμησε τη θέση στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας (εκεί που καθόταν πάντοτε) δίπλα στον βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα.

Πολλοί βουλευτές έσπευσαν στο έδρανο όπου καθόταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς για να τον συλλυπηθούν για την απώλεια του γιου του. Ξεχώρισε ο θερμός εναγκαλισμός με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ, Βασίλη Κικίλια.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές ο Αρχιεπίσκοπος δεν προσέγγισε τα βουλευτικά έδρανα όπως σε προηγούμενους αγιασμούς.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ