Κουρουμπλής στον Realfm 97,8: Θα αποτραπεί αν επιχειρηθεί οποιαδήποτε κίνηση από την Τουρκία, σας διαβεβαιώ

“Είμαστε σε περίοδο που θα ήθελε η γείτονα να κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αποτραπεί αν επιχειρηθεί” δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Το λιμενικό τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει έναν σημαντικότερο ρόλο, από αυτόν που είχε τα προηγούμενα χρόνια, έχει ουσιαστικά την πρώτη γραμμή της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας. Κάνουμε προσπάθεια να στελεχώσουμε τις δυνάμεις αυτές στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και να έχουμε τα σκάφη που πρέπει να έχει το σώμα σε ετοιμότητα. Οι εντολές που δίνουμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και νηφαλιότητα στη διαχείριση των δύσκολων στιγμών, γιατί υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές” ανέφερε ο υπουργός.

“Όλες οι δυνάμεις του λιμενικού βρίσκονται σε εγρήγορση, δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο, καταλαβαίνουμε τη δυσκολία των στιγμών, όπως το ενδεχόμενο που αναφέρατε, είμαστε σε περίοδο που θα ήθελε η γείτονα να κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αποτραπεί κάτι τέτοιο αν επιχειρηθεί. Και τότε οι συνέπειες θα είναι αρνητικές στο εσωτερικό της χώρας αυτής” τόνισε για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου σε κάποια βραχονησίδα.

Ερωτηθείς για τη ρύπανση στον Αργοσαρωνικό δήλωσε ότι “Την ποιότητα της δουλειάς την κρίνουν οι επιστημονικοί οργανισμοί και ιδιαίτερα το ΕΛΚΕΘΕ που έχει μετρήσεις πριν και μετά. Η ποιότητα των υδάτων είναι καλύτερη από πριν. Το ποιοτικό στοιχείο το ελέγχει το ΕΛΚΕΘΕ και μας έδωσε τα στοιχεία. Όλα αυτά τα χρόνια η ΕΥΔΑΠ δεν έχει κάνει την καλύτερη δουλειά για τα λύματα που πέφτουν, ούτε με το τι γίνεται με τον Κηφισό το καλοκαίρι. Έχουμε ανοίξει τα δύο αυτά τα θέματα ως υπουργείο. Πιέζω προς κάθε κατεύθυνση”.

“Εισπράττω μια βαθιά αυτοπεποίθηση του Πρωθυπουργού ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Το ότι ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι τα πράγματα θα οδεύσουν σε μια τέτοια εξέλιξη, σημαίνει ότι και η Ευρώπη του έχει δώσει ανάλογες διαβεβαιώσεις” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ