Καταγγελία Κουρουμπλή: Υπήρξε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από τις πολυεθνικές του φαρμάκου

Υπήρξε σχέδιο πολυεθνικών προκειμένου, με τεχνητές ελλείψεις, να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του στη Βουλή.

Εξάλλου, ανέφερε ότι οι θεσμοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν από την κυβέρνηση να παγώσει η τιμολόγηση διότι εκτιμούσαν ότι ο υφιστάμενος νόμος περιελάμβανε πληθώρα προστατευτικών διατάξεων.

«Ξέρετε τι έγινε εκείνη την περίοδο; Καλέστε τον κ. Πλουμή, τον άξιο και λαμπρό αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που ήταν διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας! Καλέστε τον κ. Βαγγελάτο που τον είχατε διορίσει εσείς υπεύθυνο της επιθεώρησης του υπουργείου! Καθημερινά, από το πρωί ως το βράδυ, να παρακολουθούμε τις φαρμακαποθήκες, τις πολυεθνικές που απειλούσαν με τεχνητές ελλείψεις για να ρίξουν την κυβέρνηση! Και δεν τους φοβηθήκαμε ούτε τότε!» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Όπως τόνισε, όταν ανέλαβε ήταν υποχρεωμένος είτε να υλοποιήσει απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που θα οδηγούσε στα ύψη τη συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα, είτε να παγώσει τη συμμετοχή. «Το 2013 είχε φτάσει στο 20% η συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα, το 2014 έφτασε στο 26%! Αν τολμάτε βγείτε να τα διαψεύσετε!» επισήμανε και πρόσθεσε ότι το 2015, την περίοδο για την οποία η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η συμμετοχή κατέβηκε από το 26% στο 24%. «Όσο αυξανόταν η συμμετοχή των πολιτών, μειωνόταν η επιβάρυνση των πολυεθνικών, και αυτό είναι το παιχνίδι που παίχτηκε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Σας προκαλώ να μας πείτε ένα φάρμακο ή μία εταιρεία που ωφελήθηκε την περίοδο που ήμασταν εμείς!» υποστήριξε για να συμπληρώσει: «Οι κακοί Συριζαίοι υπουργοί, το χονδρεμπορικό κέρδος των πολυεθνικών όταν πουλούσαν απευθείας στα φαρμακεία, που είναι 6 έως 10 εκατομμύρια κάθε χρόνο, και το παρακρατούσαν επί χρόνια, το έκαναν πόρο του ΕΟΠΥΥ».

«Εσείς βάζατε καινούργια φάρμακα στη λίστα και επιβαρύνατε τον προϋπολογισμό. Εμείς συγκροτήσαμε επιτροπή διαπραγμάτευσης για να ελέγχεται κάθε φάρμακο» είπε ο κ. Κουρουμπλής, παρατηρώντας ότι για πρώτη φορά η λίστα φαρμάκων μπήκε σε δημόσια διαβούλευση.

«Η τρόικα, με την οποία ήμασταν σε σφοδρή σύγκρουση, ζητούσε να αλλάξει ο νόμος διότι θεωρούσε ότι περιλαμβάνει προστατευτικές διατάξεις. Στο μνημόνιο ψηφίστηκε σχετικό άρθρο και σε 10 ημέρες δημοσιεύσαμε την απόφαση τιμολόγησης» είπε ακόμη ο κ. Κουρουμπλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ