Κόντρα Βούτση – Λοβέρδου στη Βουλή για το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με το που ολοκλήρωσε την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Νίκος Βούτσης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι έχει επιστρατευθεί ένα «αντί-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο» κατηγορώντας τη ΝΔ για καταστροφολογία και προπαγάνδα όπου «οι εμπνευστές του θα διαψευστούν» εξαπολύοντας βέλη προς την ηγεσία της ΔΗΣΥ που όπως είπε έχει συνταχθεί με το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές κι εξυπηρετεί το σύνθημα «να φύγει τώρα η κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, αρχικά πήρε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρόνο που είχε ο κ. Βούτσης κατά την ομιλία του. Απευθυνόμενος στον εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Κύριε Πρόεδρε, μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής χωρίς χρόνο». Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «για λόγους ευγένειας ο Πρόεδρος δεν έχει χρόνο» και κάπου εκεί άρχισαν να ανεβαίνουν οι τόνοι.

«Για λόγους ευγένειας και πολιτικής σωφροσύνης, όμως, θα έπρεπε να αποφύγει το εισαγωγικό του επιχείρημα, όπου περίπου μας είπε ότι η αντιπολίτευση έχει ύποπτα κίνητρα, είναι ύποπτη. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές. Έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, όπως και οι άλλοι 299, δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει, όπως τον συμφέρει, το κίνητρο του εκάστοτε αντιπολιτευόμενου κόμματος», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Και μετά από 3 χρόνια στην εξουσία πρέπει να ξέρουν όλοι ότι είναι νομοτέλεια του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος τις κυβερνήσεις να αντιπολιτεύονται όλα τα κόμματα που δεν συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό. Αν τώρα θέλει με την παρέμβαση του να κάνει μία διάκριση στην ορθή, κατά τη γνώμη του, αντιπολίτευση και στη μη ορθή δεν έχει παρά να γράφει και τους λόγους της αντιπολίτευσης και να μας καλεί να τους διαβάσουμε. Πρέπει να ανασκευάσει αυτά που είπε».

Με το που ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Λοβέρδου, εντός της αίθουσας άρχισαν οι φωνές με τον κ. Λοβέρδο να φωνάζει με κλειστά τα μικρόφωνα: «Εφόσον μιλάει για κάτι ύποπτο, θα πρέπει να μας πει και που το ξέρει».

Τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν με τον κ. Βούτση να παίρνει τον λόγο για να απαντήσει στον κ. Λοβέρδο. «Για να λυθεί η παρεξήγηση ποτέ και πουθενά δεν είπα ότι η αντιπολίτευση είναι ύποπτη για το οτιδήποτε», επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Είπα ότι στήνεται κατά την εκτίμηση μου αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τη συνδρομή συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων και το επιχειρηματολόγησα επί ένα τέταρτο».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ