• Κοντονής: Ο νόμος Παρασκευόπουλου πρέπει να παραταθεί για ακόμα ένα έτος

  4:29 πμ, Παρασκευή 17 Νοε 2017 4:29 πμ, Παρασκευή 17 Νοε 2017

  Στην κακοκαιρία που έπληξε την Αττική αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

  Ο κ. Κοντονής είπε ότι πληρώνουμε τα λάθη δεκαετιών και δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Σε πρώτο χρόνο η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει έκανε αυτό που πρέπει. Δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο χρόνια δεν λειτούργησαν και φθάσαμε σε αυτά τα φαινόμενα».

  Για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως σωστά ελήφθη διότι σήμερα φθάσαμε σε ένα διαχειρίσιμο νούμερο κρατουμένων. Τόνισε επίσης ότι εισηγήθηκε αποσυμφορητικό νόμο για ακόμη ένα χρόνο ο οποίος εκτίμησε ότι θα είναι και ο τελευταίος. Χαρακτήρισε απαρχαιωμένο το πλαίσιο των ποινών όπου τα ισόβια μοιράζονται σαν « στραγάλια» και ανήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωση των ποινών προτάσσοντας την κοινωφελή εργασία .

  Για την άδεια στον Κουφοντίνα ανέφερε πως τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο το καθεστώς των αδειών και τόνισε πως δεν αλλάζει τίποτε στο καθεστώς αυτό. Δεν είναι προϋπόθεση για την άδεια η μεταμέλεια, ανέφερε και τόνισε πως έγινε φασαρία επειδή ήταν στην επικαιρότητα τα paradise papers και οι συνομιλίες του Αυγενάκη. Έκανε λόγο για υποκρισία τονίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί 10 άτομα που είχαν καταδικασθεί για την 17 Νοέμβρη.

  Για την απόδοση δικαιοσύνης ο υπουργός είπε ότι έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την γρήγορη απονομή της. Προανήγγειλε βελτίωση στις υποδομές των δικαστηρίων και ανέφερε πως ίσως επιτευχθεί μέσα στο 2018 το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

  Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Κοντονής είπε ότι οι αλλαγές που δρομολογούνται για την εξασφάλιση της ασφάλειας που θέτουν οι συμβολαιογράφοι θα αλλάξουν την απόφαση τους για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31 12.2017 . « Ένα από τα μέτρα αυτής της κυβέρνησης ήταν η εξασφάλιση της α΄ κατοικίας. Σήμερα όσοι συμπολίτες μας έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη έχουν προστασία της α΄ κατοικίας μέχρι 31.12.2017 και έχουμε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αυτό θα επεκταθεί και το 2018» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης . Τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ματαιωθεί πλειστηριασμοί ακινήτων σε περιοχές όπως το Ψυχικό και επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων κάτω από 300.000 ευρώ. Θα τηρηθεί ο νόμος και θα υπάρξει αυστηροποίηση σε όσους προσπαθήσουν να ματαιώσουν πλειστηριασμούς, ανέφερε.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα