Η απάντηση του Μητσοτάκη στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην  παρθενική ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ ευχαρίστησε τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια “στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα”

“Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Είναι η μοναδική πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την πατρίδα μας, για να βγούμε από την κρίση και να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη των Μνημονίων. Το 2016 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ, όχι όμως για την Ελλάδα. Ήδη έχει αρχίσει να έρχεται ο λογαριασμός του 2015. Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο δραματικά που γρήγορα θα αναλάβουμε πάλι το τιμόνι αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι με όραμα και με σχέδιο” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε στην αντιπολίτευση χτίζονται οι καλές κυβερνήσεις  και η ΝΔ θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

Πρώτο μεγάλο θέμα, σημείωσε είναι ασφαλιστικό. “Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης όπως έχει κατατεθεί γι αυτό και θα την καταψηφίσουμε. Το γεγονός ότι οι θεσμοί ζητούν μέτρα 1,8 δισ. οφείλεται στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του προηγούμενου έτους” επισήμανε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για φροντίδα ημετέρων εις βάρος των υπολοίπων.

Σε ότι αφορά την κριτική του Αλέξη Τσίπρα στο έργο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε “ότι χρειάζεται πάρα πολύ θράσος να αμφισβητεί κάποιος, ο οποίος έχει επιτρέψει αθρόους διορισμούς, καθημερινούς, συγγενών και φίλων σε θέσεις ευθύνης, την προσήλωσή τη δική μου στην έννοια της αξιοκρατίας και της αξιοσύνης”.

“Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ τελικά προστατεύει του λίγους αδιαφορεί για τους πολλούς” πρόσθεσε ενώ ανακοίνωσε ότι “έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει τη δική μας πρόταση για το ασφαλιστικό που θα παρουσιάσουμε πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη  βουλή”.

Σε ότι αφορά την έννοια της συναίνεσης υπογράμμισε: “Εμείς αλά καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Το ξεκαθαρίζουμε οριστικά. Βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν θα γίνει”. 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τη Δημόσια Διοίκηση – ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ