Αβραμόπουλος: Πως να αντιμετωπίσουμε τους δουλεμπόρους εάν δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε;

Μετά την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την συνέντευξη τύπου, σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη και τη συνεργασία της ΕΕ με τις τρίτες χώρες, ο Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Πριν από τρεις μήνες πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική υπουργική διάσκεψη στη Ρώμη. Στη διάσκεψη αυτή (διαδικασία Χαρτούμ), συμμετείχαν περισσότερες από 50 χώρες. Χώρες όπως το Σουδάν, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Ιορδανία. Είναι αλήθεια ότι δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της Λιβύης. Ωστόσο, η συμμετοχή των χωρών αυτών αποτελεί σημαντικό βήμα, αφού για πρώτη φορά χώρες προέλευσης, διέλευσης και χώρες προορισμού συμμετείχαν.

Η Φρεντερίκα Μοργκερίνι και εγώ χαιρετίζουμε αυτή τη συνεργασία. Είμαστε αντιμέτωποι όμως και με πολιτικά προβλήματα, όπως αυτά στη Λιβύη. Η κατάσταση αυτή προκαλεί σημαντική ανησυχία, αλλά αυτό δεν θα αποτρέψει την συνεργασία της ΕΕ με τις χώρες αυτές και θα τις φέρει προ των ευθυνών τους.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους δουλεμπόρους αποτελεσματικά εάν δεν έχουμε πρόσβαση στις περιοχές που βρίσκονται; Πριν από δυο εβδομάδες ήμουν στο Μαρόκο. Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβώ στην Ιορδανία και την Αίγυπτο και αμέσως μετά στην Τουρκία και την Τυνησία.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουμε τώρα και μαζί με τη συνεργασία των χωρών αυτών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το πρόβλημα αυτό.»

 

Δείτε το βίντεο

Πηγή βίντεο youtube Dimitris Avramopoulos Website 

 

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: Η ατζέντα για την εσωτερική ασφάλεια στην ΕΕ

Ο Ζουράρις στον Νίκο Παππά: Σύντροφε υπουργέ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ