Λοβέρδος: Κόμμα Παπανδρέου θα “τελείωνε” το χώρο

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την Προεδρική εκλογή, τον Σταύρο Δήμα αλλά και τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου σε περίπτωση Εθνικών εκλογών.

«Δεν νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της 2ης ψηφοφορίας μπορούμε να έχουμε εικόνα αριθμητικής. Όλα θα κριθούν από το τέλος της 2ης ψηφοφορίας και μετά και με πάρα πολλά κριτήρια», σχολίασε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Η λύση Δήμα, κατά τη δική μου γνώμη είναι πάρα πολύ καλή. Υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος που δεν τον ταύτιζες με τα κόμματα. Νομίζω ότι έχει την προσωπικότητα ώστε να είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος. Τα χαρακτηριστικά τα δικά του, ταιριάζουν με αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι εξωτερικοί παράγοντες θα καθορίσουν την τελική στάση των βουλευτών».

«Ήταν πολύ καλή επιλογή να έρθει τώρα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκλογές μέσα στο 2015, μετά την οριστική οικονομική έκβαση του έτους, το να πεις αυτό από τώρα, οριοθετείς τις πολιτικές εξελίξεις, εκτονώνεις τις εντάσεις και απελευθερώνεις αυτόν που θέλει να δοκιμάσει τη σταθερότητα του 2015, να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα το είχα ανάγκη να είναι καθαρό το τοπίο», πρόσθεσε.

«Η συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει μεταβολή της πλεύσης της ΔΗΜΑΡ. Τον θεωρώ ένα πολύτιμο στέλεχος για την κεντροαριστερά. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό θα καθορίσει την πλειοψηφία των βουλευτών του, σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας», είπε για την ΔΗΜΑΡ.

«Αν πάει το ΠΑΣΟΚ διχασμένο, θα ήταν το τέλος. Αυτό θα ήταν το τέλος του χώρου. Δεν νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει αυτή την ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια θα τελείωνε τον χώρο», είπε, σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνει νέο κόμμα και να κατέβει σε εκλογές ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ