Ο καιρός τo Πάσχα: «Διαταραχές θα προσεγγίσουν τη χώρα» – Πότε και πού θα βρέξει

Πάσχα στο χωριό με τον καιρό να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Κάποιες διαταραχές αναμένεται να προσεγγίσουν τη χώρα προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, προκαλώντας αστάθεια αλλά χωρίς σημαντικά προβλήματα σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται – Πότε θα κάνει την επανεμφάνισή της

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου έως και την Μ. Τετάρτη θα είναι πολύ ισχυροί, πρόσκαιρα Μ. Δευτέρα και Μ,. Τρίτη τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ. Δεν προβλέπεται όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει τις επόμενες ημέρες. Από Μ. Πέμπτη έως το Μ. Σάββατο πιθανόν στα βόρεια της χώρας να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή μπόρες κυρίως το μεσημέρι. Στα κεντρικά και νότια ο καιρός ηλιόλουστος με θερμοκρασίες 25 με 27 βαθμούς.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

«Διαταραχές θα προσεγγίσουν τη χώρα»

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ έως την Κυριακή δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα σημειωθούν κάποιες διαταραχές στην Θράκη, με κάποιες βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και προς τα δυτικά μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά, κάποιες διαταραχές θα προσεγγίσουν τη χώρα, από τα πιο δυτικά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής του Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε εκείνες τις περιοχές δεν αποκλείεται να δούμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2024

  • Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Από τις πρωινές ώρες προβλέπεται πύκνωση των νεφώσεων από τα δυτικά με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Βελτίωση από αργά τις απογευματινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ) 28-04-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-04-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στη Θράκη και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοδυτικά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30-04-2024

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους στη Θράκη κυρίως στα ορεινά και τη βόρεια Κρήτη.
  • Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν.
  • Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ