Βίντεο από τα «ριφιφί» των Pink Panthers σε κοσμηματοπωλεία

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο αλλοδαποί, 50 και 53 ετών, μέλη της συμμορίας «Pink Panthers» που έκαναν «ριφιφί» σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας. Η λεία τους συνολικά υπερβαίνει τα 315.000 ευρώ.

Oι συλληφθέντες δρούσαν τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023. Εντόπιζαν τους στόχους τους και με τη μέθοδο του ριφιφί άδειαζαν τα καταστήματα.

Οι ομάδες αυτές δρουν συνήθως σε μικρούς αυτόνομους επιχειρησιακούς πυρήνες σε κάθε χώρα, στους οποίους συμμετέχουν αποκλειστικά ομοεθνείς τους (Σερβία, Μαυροβούνιο κλπ) που έχουν μόνιμη διαμονή στη χώρα όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο.

Είναι επαγγελματίες κακοποιοί, χωρίς άλλη εργασία και στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει ακόμη και αρκετές ημέρες πριν από το «χτύπημα».

Στα βίντεο ντοκουμέντα φαίνεται ο τρόπος που τρύπωναν στο εσωτερικό των καταστημάτων και αφαιρούσαν από τις προθήκες τα κοσμήματα.

Τα μέλη των συγκεκριμένων ομάδων είναι συνήθως άτομα με μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη δραστηριότητα διεθνώς και άτομα που έχουν επίσης, απασχολήσει τις διεθνείς αρχές .

Ως προς την δράση τους, αξίζει να αναφερθεί ότι εντόπιζαν τα καταστήματα -στόχους τους, πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις αυτών και ακολούθως, κατάστρωναν το σχέδιο δράσης τους προκειμένου να εισέλθουν σε αυτά και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρυσαφικά. Εν συνεχεία, προφανώς διέθεταν το κατάλληλο δίκτυο διοχέτευσης των κλοπιμαίων αντικειμένων, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η επιλογή των κοσμηματοπωλείων δεν ήταν τυχαία, καθότι και στις δύο περιπτώσεις ακριβώς δίπλα υπήρχε κενό – εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο αρχικά εισέρχονταν οι δράστες, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να γίνουν αντιληπτοί από οποιοδήποτε άτομο, αφού επρόκειτο για κτίρια στα οποία δεν υπήρχε επισκεψιμότητα. Πολύ βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ομάδας ήταν ο τρόπος διάρρηξης.

Συγκεκριμένα, τα άτομα προέβαιναν στη διάρρηξη των κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί», ανοίγοντας δηλαδή τρύπα στον τοίχο μεταξύ του εγκαταλελειμμένου κτιρίου και του κοσμηματοπωλείου, από την οποία εισέρχονταν στο κατάστημα.

Παραμονή πρωτοχρονιάς είχαν βάλει στο στόχαστρο το κοσμηματοπωλείο “Πριγκιπώ” στο κέντρο της Αθήνας,  από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 169.000 ευρώ.

 

Οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει και ανάρτηση σχετικά με το «ριφιφί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ