«Ωραία μου κυρία» στο Pantheon η Ματσούκα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Αυτή κι αν είναι θεατρική…βόμβα! Ο “Πυγμαλίων” , το αριστούργημα του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω ανεβαίνει τον Δεκέμβρη στο θέατρο Pantheon.Το έργο που έγινε γνωστό στη θεατρική Αθήνα με τον τίτλο “Ωραία μου κυρία”τον χειμώνα του 1959 στο θέατρο Μουσούρη με τον Κώστα Μουσούρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, ξαναέρχεται στη σκηνή του θεάτρου Pantheon- Mε τον ίδιο τίτλο έγινε και η κινηματογραφική του μεταφορά το 1965 ως μιούζικαλ με τους Ωντρεϊ Χέπμπορν και Ρεξ Χάρισσον. Ο Πυγμαλίων,ένα απο τα μεγάλα όνειρα του Αλέξανδρου Ρήγα αρχικά είχε προγραμματιστεί για το θέατρο Ριάλτο.Ο πολυπράγμων δημιουργός  αναζητούσε εδώ και καιρό μια θεατρική στέγη πιο κατάλληλη κι έτσι κατέληξε στο Pantheon του Γιάννη Παπαθεοχάρη με παραγωγούς του την νέα θεατρική εταιρεία παραγωγής “Θεατρικές σκηνές”. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το Πυγμαλίων – Ωραία μου κυρία αποτέλεσε και την  έμπνευση του Αλέξανδρου Ρήγα -όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του – για την δυνατή τηλεοπτική σειρά Δύο ξένοι.

Η ρομαντική κομεντί του Μπέρναρντ Σω αναφέρεται στην προσπάθεια ενός μεγαλοαστού καθηγητή γλωσσολογίας να μετατρέψει μια άξεστη, ακαλλιέργητη λουλουδού του Κόβεν Γκάρντεν σε “πριγκίπισσα” της κοσμικής ζωής του Λονδίνου. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο δημιουργός ερωτεύεται το δημιούργημα του.

To έργο -μια τεράστια παραγωγή- μας μεταφέρει στο Λονδίνο της δεκαετίας του 30 με κοστούμια και σκηνικά εποχής και 25 ηθοποιούς επί σκηνής.

 Στον ρόλο της Ελίζας θα δούμε την Δήμητρα Ματσούκα, η οποία ήθελε από καιρό να συνεργαστεί με τον Αλέξανδρο Ρήγα στο σανίδι. Τις ώρες αυτές γίνονται θερμές συζητήσεις για τον ηθοποιό που θα παίξει τον καθηγητή Χίγκινς ενώ οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της εξαιρετικά φιλόδοξης αυτής δουλειάς θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο “χτύπημα”του πολυσχιδούς Αλέξανδρου Ρήγα που θα υπογράφει την μετάφραση και την σκηνοθεσία του έργου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ