«O Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ»: Η πρώτη ματιά στη νέα σειρά του Netflix – Όλα όσα γνωρίζουμε

Ο ρομαντισμός της εντυπωσιακής ακτογραμμής της Ιταλίας πλαισιώνει την πλοκή της σειράς «O Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» (Τhe Talented Mr. Ripley) από την κλασική ιστορία της Patricia Highsmith.

Ο μοχθηρός κεντρικός χαρακτήρας θέλει μάλλον κάτι περισσότερο από dolce vita, γεγονός που γίνεται απολύτως σαφές στη νέα πλούσια διασκευή του μυθιστορήματος του 1955 από το Netflix.

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Andrew Scott αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο του κ. Ρίπλεϊ σε 8 επεισόδια και παίρνει την σκυτάλη από τον Ματ Ντέιμοντ που είχε υποδυθεί τον ρόλο για την μεταφορά της ιστορίας στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Anthony Minghella το 1999.

Όποιος γνωρίζει τη μεγάλου μήκους εκδοχή του μυθιστορήματος θα είναι καλά εξοικειωμένος με τα μονοπάτια της προδοσίας του Τομ Ρίπλεϊ, αφού ο απατεώνας προσλαμβάνεται από τον πλούσιο Χέρμπερτ Γκρίνλιφ για να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στην Ιταλία σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τον δύστροπο και λάτρη της τζαζ γιο του Ντίκι να επιστρέψει στην πατρίδα.

Εκεί, θα γνωρίσει μια ζωή πλούτου και προνομίων πέρα από τα πιο τρελά του όνειρα και θα προσπαθήσει να μπει με πονηρά κόλπα στις άνετες ζωές του Ντίκι και του στενού του κύκλου φίλων και εραστών.

Η επερχόμενη σειρά, που διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αποκτά ασπρόμαυρη λάμψη, έχει διασκευαστεί και σκηνοθετηθεί από τον Steven Zaillian, με τον πρώην πρωταγωνιστή του Holby City, Johnny Flynn, να υποδύεται τον Ντίκι, έναν ρόλο που προηγουμένως είχε αναλάβει ο Jude Law.

Η Dakota Fanning παίρνει τη θέση της Gwyneth Paltrow ως η πανούργα, καχύποπτη φίλη του Ντίκι, Marge Sherwood. Η νέα σειρά περιλαμβάνει επίσης μια διακριτική αναφορά στον John Malkovich και τη δική του ερμηνεία του ηλικιωμένου Ripley στο θρίλερ «Ripley’s Game» του 2002, με τον ηθοποιό να ακούγεται να λέει στον Ripley: «Μου αρέσει το όνομα».

«Ήταν βαρύς ο ρόλος μου. Το βρήκα ψυχικά και σωματικά πολύ δύσκολο. Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε στο Vanity Fair ο Scott, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός.

«Αισθάνομαι ότι απαιτείται να αγαπάς και να υποστηρίζεις τους χαρακτήρες σου και η δουλειά σου είναι να ρωτάς: “Γιατί; Τι είναι αυτό;”. Δεν παίζεις τις απόψεις, τις προηγούμενες στάσεις που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι για τον Τομ Ρίπλεϊ. Πρέπει να τις πετάξεις όλες αυτές. Να προσπαθήσεις να μην τις ακούσεις και να πεις: “Εντάξει, λοιπόν, πρέπει να έχω το θάρρος να δημιουργήσω τη δική μας εκδοχή και τη δική μου κατανόηση του χαρακτήρα», τόνισε ο ηθοποιός.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε το 2023, ο πρόεδρος του Showtime, Gary Levine, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης Steve Zaillian θα διασκευάσει το μοναδικό έπος του Tom Ripley από τα μυθιστορήματα της Patricia Highsmith ως συνεχή σειρά για το Showtime. Με τον Andrew Scott, του οποίου το χάρισμα δεν γνωρίζει όρια, να καταλαμβάνει τον εμβληματικό πρωταγωνιστικό ρόλο, νιώθουμε σίγουροι ότι θα είναι μια ξεχωριστή σειρά».

Η επιλογή της διανομής είναι ιδιαίτερα προοδευτική, καθώς ο Ρίπλεϊ είναι ένας γκέι χαρακτήρας και ο Σκοτ ήταν ιδιαίτερα ανοιχτός σχετικά με τη σεξουαλικότητά του. Πρόσφατα εξήγησε τη στάση του σχετικά με τον χαρακτηρισμό στο βρετανικό GQ: «Ποτέ δεν σε περιγράφουν ως ανοιχτά γκέι σε ένα πάρτι – “Αυτός είναι ο ανοιχτά γκέι φίλος μου ο Darren”, “Είναι ανοιχτά Ιρλανδή”. Αυτό υπονοεί μια προκλητικότητα που δεν αισθάνομαι».

Ο Scott έκανε εντύπωση ως «The Priest» στη δεύτερη σεζόν του Fleabag, η οποία χάρισε στη δημιουργό και πρωταγωνίστρια Waller-Bridge τρία βραβεία Emmy. Είχε επίσης αξιοσημείωτους ρόλους στο Black Mirror, στο Spectre και στο Sherlock, στο οποίο πρωταγωνίστησε ως καθηγητής James Moriarty δίπλα στον Holmes του Benedict Cumberbatch.

Πηγή: FOXreport.gr

Fortnite: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Κουτί της Πανδώρας

Θα είναι το 2024 πιο θερμό από το 2023; – Συναγερμός για το φαινόμενο Ελ Νίνιο που φέρνει θερμοκρασίες ρεκόρ μέχρι τον Μάιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ