Netflix: 5 κλασικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

«Η τηλεόραση παράγει τη λήθη. Ο κινηματογράφος παράγει αναμνήσεις», έλεγε ο Ζαν- Λυκ Γκοντάρ, ο πρωτοπόρος της Nuvelle Vague που φρόντισε να πλάσει μερικές από τις ωραιότερες «αναμνήσεις» του σινεφίλ κοινού ανά τον κόσμο. Και είχε δίκιο.

Η δύναμη της 7ης τέχνης είναι αδιαμφισβήτητη. Όλοι μας έχουμε συνδεθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας με μία ταινία που μας άγγιξε, μας εξέπληξε, εκτόξευσε την αδρεναλίνη μας, άλλαξε την οπτική μας για κάτι, μας προβλημάτισε ή «μετακίνησε» κάτι μέσα μας. Ο κινηματογράφος είναι μαγεία και ότι διαδραματίζεται στη μεγάλη οθόνη είναι τουλάχιστον μία πιο ενδιαφέρουσα αντανάκλαση της ζωής.

Πολλά κινηματογραφικά αριστουργήματα «κοσμούν» πλέον την απέραντη ταινιοθήκη του Netflix και εμείς διαλέξαμε 5 από αυτά τα διαμάντια που πιστεύουμε πως πρέπει να δείτε (τουλάχιστον) μία φορά στη ζωή σας.

Οι 5 κλασικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε:

  • Ο Νονός
  • Breakfast Club
  • H ένταση
  • Το παιχνίδι
  • Φόβος ενστίκτου

Ο Νονός 

Ξεκινάμε από τα κλασικά των κλασικών κι αυτό γιατί η γκανκστερική ταινία του 1972 αποτελεί «μία πρόταση που δεν μπορείτε να αρνηθείτε». Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο και με τη σκηνοθετική υπογραφή του Φράνσις Φορντ Κόπολα, η πρώτη ταινία της τριλογίας, με πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο, είναι μία ωδή στην κινηματογραφική δημιουργία.

Από τις ερμηνείες μέχρι το χαρακτηριστικό της soundtrack και από την πλοκή μέχρι τους διαλόγους και τη σκηνοθετική ματιά του Κόπολα ο Νονός θα σας… σημαδέψει.

Αν δεν έχετε δει μέχρι σήμερα την ταινία, το σενάριο πραγματεύεται την ιστορία και τη δράση της οικογένειας Κορλεόνε και κατ’ επέκταση της ιταλικής μαφίας στη Νέα Υόρκη. Ο Μάικλ Κορλεόνε, ο νεότερος γιος του ισχυρού αφεντικού του εγκλήματος, μπαίνει στην οικογενειακή «επιχείρηση» όταν ο πατέρας του, Δον Βίτο Κορλεόνε, γίνεται στόχος δολοφονίας. Αν έχετε δει έστω και μία φορά στη ζωή σας την ταινία, αυτό το κείμενο είναι το σημάδι που περιμένατε για την επαναπροβολή της.

Breakfast Club

Δείτε το πριν το κατεβάσουν! Κυριολεκτικά. Το Netflix ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να αφαιρέσει από την ταινιοθήκη του ένα «ποίημα» της 7ης τέχνης και αυτό είναι το Breakfast Club.

H ταινία του 1985 θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και αν δεν έτυχε μέχρι σήμερα να την παρακολουθήσετε, ήρθε η στιγμή να το κάνετε.

Το Breakfast Club έχει χαρακτηριστεί ως η κατεξοχήν ταινία της δεκαετίας του 1980 και οι New York Times τοποθέτησαν την ταινία στη λίστα με τις 1000 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το 2016, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επέλεξε το The Breakfast Club για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό».

Πέντε μαθητές υποχρεώνονται να πάνε στο σχολείο τους εκτός των εβδομαδιαίων μαθημάτων τους, ένα Σάββατο, γιατί έχουν μπει τιμωρία. Ένας νταής, ένας αθλητής, το «μυαλό», μία μοναχική και μία πριγκίπισσα πρέπει να συνυπάρξουν στην ίδια αίθουσα. Η τιμωρία τους ήταν ένα δώρο της 7ης τέχνης προς το κοινό της καθώς αυτοί οι φαινομενικά ετερόκλητοι χαρακτήρες ταίριαζαν περισσότερο από ότι πίστευαν, ανέτρεψαν τα στερεότυπα και έσπασαν τους κοινωνικούς φραγμούς της γενιάς τους.

H ένταση

Όταν ο Αλ Πατσίνο συνάντησε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Προσωπικά, δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεστε κάτι περισσότερο από αυτό το κινηματογραφικό «πάντρεμα» για να πατήσετε το play.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Michael Mann, η ταινία του 1995 πραγματεύεται μια ληστεία που πάει στραβά και με τη σειρά της οδηγεί σε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι καταδίωξης μεταξύ ενός ιδιοφυούς εγκληματία και του σκληροτράχηλου ντετέκτιβ που είναι αποφασισμένος να τον πιάσει.

Το κλασικό παιχνίδι γάτας και ποντικιού εξερευνά τα όριά του με τις ερμηνείες των αστέρων της υποκριτικής που αναφέραμε να χαρίζουν στην ταινία το δικό της ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το παιχνίδι

Η ζωή ενός επενδυτικού συμβούλου γίνεται επικίνδυνη και παρανοϊκή όταν ο αδελφός του τού κάνει ένα παράξενο δώρο γενεθλίων: την ευκαιρία να παίξει κάτι μυστηριώδες.

Μάικλ Ντάγκλας και Σον Πεν κάνουν τον θεατή να αμφισβητεί ακόμα και αυτό που βλέπει να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του σε ένα θρίλερ που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ο σκηνοθέτης του Se7en, Ντέιβιν Φίντσερ και οι σεναριογράφοι Τζον Μπρανκάτο και Μάικλ Φέρις προσέφεραν το 1997 στο κοινό ένα φιλμ που μας έμεινε αξέχαστο και τους ευχαριστούμε για αυτό τους το δημιούργημα.

Φόβος ενστίκτου

Όταν ένα παπαδοπαίδι κατηγορείται για τη δολοφονία ενός αρχιεπισκόπου, ένας διάσημος δικηγόρος αναλαμβάνει την πολύκροτη υπόθεση και φέρνει σκοτεινά μυστικά στο φως.

Η συνύπαρξη του Ρίτσαρντ Γκιρ και του Έντουαρντ Νόρτον στη μεγάλη οθόνη του 1996 είχε ταράξει τα νερά του κινηματογραφικού γίγνεσθαι της εποχής. Το δικαστικό θρίλερ του Γκρέγκορι Χόμπλιτ έγραψε τη δική του ιστορία και είναι γεμάτη σασπένς και ανατροπές.

πηγή: FOXreport.gr

Το «τέλος του Steam» αφήνει τους gamers συντετριμμένους

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο όσοι έχουν τέλεια όραση μπορούν να βρουν τον τάρανδο σε 9 δευτερόλεπτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ