Μαρίνα Σάττι: Η Eurovision δεν ήταν όνειρο από παλιά

Σε λιγότερο από ένα μήνα η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας. Η γνωστή τραγουδίστρια με το κομμάτι της «Ζάρι» φαίνεται πως έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του κοινού, αφού βρίσκεται αρκετά ψηλά στη θέση των στοιχημάτων.

της Ελένης Φλισκουνάκη

Σήμερα (15/4) τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την φετινή Eurovision έδωσαν το «παρών» στο press event που πραγματοποιήθηκε για την ελληνική συμμετοχή, όπου και συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Σάττι μίλησε και για το γεγονός πως επέλεξε να πάει στον μουσικό διαγωνισμό με ελληνικό στίχο.

«Προς το παρόν δεν έχω άγχος. Είχα αγχωθεί τις δύο μέρες της παρουσίασης, τότε που έπρεπε να παρουσιάσουμε το τραγούδι στην ΕΡΤ. Δηλαδή εκείνη την ημέρα και το προηγούμενο βράδυ είχα αγχωθεί», εξήγησε στην αρχή η εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Επίσης, ανέφερε ότι: «Η Eurovision δεν ήταν όνειρο από παλιά. Μικρή έβλεπα, τα τελευταία χρόνια δεν την είχα παρακολουθήσει, αλλά είχα δει εκείνη την χρονιά που ήταν η Φουρέιρα. Είχαμε μαζευτεί σε ένα σπίτι και είχα δει όλο το show, είχα πολύ άγχος εκείνη την ημέρα.

Οπότε όχι δεν ήταν όνειρο μου. Απλώς, επειδή και άλλες φορές μου το είχαν προτείνει από την ΕΡΤ και είχα μπει σε διαδικασία να το σκεφτώ και τις προηγούμενες χρονιές και να το φανταστώ…
Τελικά έλεγα όχι, γιατί δεν ένιωθα ότι ήμουν έτοιμη και το θεωρούσα καπως άσχετο με τα πράγματα που έκανα. Βασικά δεν ένιωθα και έτοιμη σίγουρα για όλη αυτή την έκθεση. Αλλά φέτος, όταν μου το πρότειναν ξανά είπα: “Γιατί όχι;”».

Μαρίνα Σάττι Eurovision ΕΡΤ

«Δεν θα ήταν σωστό να πάμε με αγγλικό στίχο»

Σχετικά με την χορογραφία και την σκηνή της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι είπε: «Πιστεύω ότι οι επιλογές που έχουμε κάνει είναι σωστές μέχρι τώρα. Θα φανεί κιόλας, αλλά εγώ την χορογραφία την πιστεύω φουλ. Η σκηνή είναι πολύ μεγάλη. Φέτος θα είναι σε σχήμα σταυρού και ο κάθε άξονας είναι 18 μέτρα. Οπότε για να διασχίσεις την σκηνή στην ουσία ψιλοτρέχεις».

Μιλώντας για την επιλογή του ελληνικού στίχου, εξήγησε πως: «Πιστεύω ότι δεν θα ήταν σωστό να πάμε με αγγλικό στίχο. Γιατί νομίζω, ότι το βασικό μήνυμα του φετινού project της Ελλάδας είναι ότι πάμε με ένα ρίσκο, χωρίς να θέλουμε να μοιάσουμε σε αυτές τις τάσεις της Δύσης. Όπως είθισται να υπάρχει ένας συγκεκριμένος ήχος, ένα συγκεκριμένο καλογυαλισμα στην εικόνα και κάπως εν τέλει να μοιάζουμε όλοι μεταξύ μας. 

Οπότε εγώ ήθελα ακριβώς το ανάποδο να συμβεί. Να φέρουμε αυτό που ειναι διαφορετικό, αλλά και να μιλήσουμε μια γλώσσα γνώριμη, από την οποία να μπορεί να πιαστεί ο κόσμος. Οπότε πιστεύω ότι το να πηγαίναμε με αγγλικό στίχο, ενώ αυτό είναι το βασικό μήνυμα, θα ήταν λάθος, θα ήταν ένα μπερδεμένο μήνυμα».

«Γούρι είναι οι φίλοι μου, που θα είναι και πάνω στην σκηνή και θα χορεύουμε με αυτούς και ο χορογράφος που θα είναι έξω από την σκηνή. Και η Ερασμία που θα είναι έξω από την σκηνή, αλλά θα τραγουδάει. Τραγουδάμε μαζί από τις “Fones”, από πάντα. Αυτοί είναι τα γούρια μου!», κατέληξε.

Μαρίνα Σάττι Eurovision ΕΡΤ
Solmeister, VLOSPA, Μαρίνα Σάττι, Nick Kodonas, OGE
Μαρίνα Σάττι Eurovision ΕΡΤ
Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Μαρίνα Σάττι, Βασίλης Καραγιάννης, Mecnun Giasar (Majnoon), Ερασμία Μαρκίδη
Μαρίνα Σάττι Eurovision ΕΡΤ
Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Μαρίνα Σάττι, Βασίλης Καραγιάννης, Mecnun Giasar (Majnoon), Ερασμία Μαρκίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ