Marina Ovsyannikova: Ποια είναι η Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο σε ζωντανή μετάδοση

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαίνεσε την Ρωσίδα δημοσιογράφο Marina Ovsyannikova για την παρέμβαση διαμαρτυρίας στον αέρα της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης για τον πόλεμο

Η δημοσιογράφος κρατώντας ένα πλακάτ διέκοψε τη ζωντανή εκπομπή διαμαρτυρόμενη για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Η πινακίδα έγραφε «Σταματήστε τον πόλεμο… Μην πιστεύετε την προπαγάνδα! Εδώ σου λένε ψέματα! Οι Ρώσοι είναι ενάντια στον πόλεμο».

«Είμαι ευγνώμων σε εκείνους τους Ρώσους που δεν σταματούν να προσπαθούν να μεταφέρουν την αλήθεια. Σε όσους πολεμούν την παραπληροφόρηση και λένε την αλήθεια, αληθινά γεγονότα στους φίλους και τους αγαπημένους τους», είπε ο Ζελένσκι σε ένα βίντεο στο Telegram που ανέβηκε την Τρίτη, μετέδωσε το CNN.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε επίσης απευθείας με τη Marina Ovsyannikova, συντάκτρια του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού Pervyi Kanal (Κανάλι Ένα), η οποία στη συνέχεια συνελήφθη.

“Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τη γυναίκα που μπήκε στο στούντιο του καναλιού με μια αφίσα κατά του πολέμου», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας: “Σε αυτούς που δεν φοβούνται να διαμαρτυρηθούν. Όσο η χώρα σας δεν έχει αποκλειστεί εντελώς από ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέποντας την σε μια πολύ μεγάλη Βόρεια Κορέα, πρέπει να πολεμήσετε. Δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία σου”.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η παρουσιάστρια των ειδήσεων συνέχισε να μιλάει προτού οι παραγωγοί πάνε γρήγορα σε ένα βίντεο για να σταματήσουν την διαμαρτυρία.

Η Ovsyannikova κατέγραψε ένα βίντεο στο σπίτι της πριν από το γενναίο κόλπο της, λέγοντας: «Η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα ανήκει σε έναν άνδρα: τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η δημοσιογράφος τώρα θα μπορούσε να φυλακιστεί έως και 15 χρόνια. Ο δικηγόρος της, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν μπορεί να βρει την πελάτισσά του, παρά τις αναφορές ότι κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Οστάνκινο της Μόσχας.

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε “χουλιγκανισμό” την ενέργεια αυτή.

“Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.

Ποια είναι η Marina Ovsyannikova

Η Ovsyannikova έχει πατέρα Ουκρανό και είπε πως πριν από τις ενέργειές της τη Δευτέρα, ντρεπόταν που διακινούσε σε ρεπορτάζ τα ψέματα του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με το wikipedia είναι 44 ετών.

“Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος. Η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα ανήκει σε έναν άνθρωπο: τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός, η μητέρα μου Ρωσίδα και δεν ήταν ποτέ εχθροί. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο Channel One. Έχω κάνει προπαγάνδα από το Κρεμλίνο και ντρέπομαι πολύ για αυτό – που άφησα τους ανθρώπους να λένε ψέματα από τις τηλεοπτικές οθόνες και επέτρεψα στον ρωσικό λαό να γίνει ζόμπι” ανέφερε αρχικά.

“Δεν είπαμε τίποτα το 2014 μόλις ξεκίνησε. Δεν διαμαρτυρηθήκαμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Ναβάλνι” υπογράμμισε.

 

 

Η Ovsyannikova αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban και αργότερα από τη Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Εργάστηκε για την Παν-Ρωσική Κρατική Εταιρεία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ