Η Ελεονώρα Μελέτη απαντά στον Light – “Θα πω στο κουτσουβελάκι μου ότι…”

Θέση στα σχόλια και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει γύρω από τον Light πήρε η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από την εκπομπή της το πρωί της Τρίτης.

“Θέλω να πω στο φιλαράκι μου τον Light ότι καλώς ή κακώς, το ξέρει ή δεν το ξέρει, είναι καλλιτέχνης και οι καλλιτέχνες ανήκουν σε αυτούς που διαμορφώνουν άποψη και επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Όπως επίσης και τα ΜΜΕ και η εκκλησία και το σχολείο και η κοινωνία, δεν είναι μόνο η οικογένεια. Από τη στιγμή που το κουτσουβελάκι αρχίζει να βγαίνει παραέξω, επηρεάζεται και από άλλους φορείς. Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί” τόνισε. “Ναι ο γονέας θα κάνει τη δουλειά του αλλά πρέπει και οι καλλιτέχνες επειδή τα παιδιά τους θαυμάζουν, τα κουτσούβελα πάνε από κάτω και κουνιούνται στους ρυθμούς της μουσικής, το κοινό τους είναι από τα 13, πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί” πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Εγώ θα πω στο κουτσουβελάκι μου ότι δεν είναι το παν το χρήμα, τα όπλα και οι γκόμενες σε αυτή τη ζωή. Αλλά θα πρέπει λιγάκι να βοηθήσουν κι εκείνοι που είναι πρότυπα αυτή τη στιγμή” είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Οι δηλώσεις του Light που προκάλεσαν αντιδράσεις και η ενόχληση του τράπερ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Light ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τη σύλληψη του τράπερ Trannos για οπλοκατοχή.

“Άμα θέλετε να ακούτε ραπ, αυτό είναι το ραπ. Αυτό είναι το ραπ ρε παιδιά. Άμα θέλετε μπορείτε να πάτε να ακούσετε εκκλησιαστικά. Μπορείτε να πάτε να ακούσετε Madonna, Πέγκυ Ζήνα ή Καίτη Γαρμπή”.

“Δεν μπορείς να ακούς αυτούς τους στίχους κι έπειτα όταν ο καλλιτέχνης λειτουργεί με έναν τρόπο ανάλογο της μουσικής του να σοκάρεσαι, να πέφτεις από τα σύννεφα. Εγώ σαν Light δεν φέρω κάποια ευθύνη ως πρότυπο. Το αν ο γονιός επιτρέπει στο 10χρονο παιδί να ακούσει κάποια μουσική ή να δει το Scarface στην τηλεόραση, είναι δικό του θέμα” ήταν η απάντηση που έδωσε ο Light και ξεσήκωσε αντιδράσεις και σχόλια.

Ο τράπερ εμφανίστηκε ενοχλημένος με όσα ακολούθησαν και θέλησε να απαντήσει μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

«Ως απάντηση σε κάποιους κυρίους και κυρίες, που τα μοναδικά τους credentials είναι ότι στολίζουν πάνελ πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών που είχαν πολλά να πουν για τις δηλώσεις μου, να σας απαντήσω ότι αν θεωρείτε πως η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας και ο δρόμος που θα επιλέξουν να πάρουν σε αυτή τη ζωή και το τι είδους άνθρωποι θα γίνουν, είναι μια ευθύνη που βαραίνει εμένα σαν καλλιτέχνη ή οποιονδήποτε άλλον και δεν είναι δική σας ευθύνη σαν γονείς ή σαν παιδαγωγοί, ίσως να έπρεπε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο επιλέγοντας να είστε τραγουδιστές, συγγραφείς, ηθοποιοί, παρουσιαστές και λίγο περισσότερο να είστε γονείς», είπε χαρακτηριστικά ο Light.

«Να δείχνετε στα παιδιά σας ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος. Δεν φέρουμε εμείς καμία τέτοια ευθύνη. Αυτά με πολλή αγάπη και σεβασμό. Και επειδή άκουσα και κάποια άλλα σχόλια, δεν θα αλλάξουμε εμείς την πραγματικότητα, την οποία ζούμε και ζήσαμε, τα πράγματα, τα οποία γράφουμε μέσα στην μουσική μας και τους στίχους μας, γιατί τυχαίνει να μας ακούει το 8χρονο κουτσούβελό σου», τόνισε στη συνέχεια.

Ο τράπερ έδωσε επίσης συμβουλές στους γονείς να μιλούν ανοιχτά στα παιδιά τους για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, να τους «ανοίξουν τα μάτια» και τέλος, να μην εκφράζουν την άποψή τους για πράγματα που δεν γνωρίζουν.

“Εσύ είσαι ο γονιός του. Πάρ’ του το τάμπλετ, εξήγησέ του ότι αυτοί είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν μεγαλώσει με τον ίδιο προνομιούχο τρόπο που μπορεί να μεγάλωσες εσύ ή στις γειτονιές που έχετε μεγαλώσει εσείς. Νομίζετε ότι τα πιστόλια και τα μαχαίρια και τα εγκλήματα υπάρχουν μόνο στο Μπρονξ και την Αμερική. Φαίνεται πόσο λίγα πράγματα ξέρετε για την καθημερινότητα της Ελλάδας. Είστε σαν την Μαρία Αντουανέτα με το παντεσπάνι. Δεν ξέρετε τι γίνεται στους δρόμους, οπότε καλύτερα να μην εκφέρετε άποψη, μείνετε εκεί στα πάνελ και αφήστε τους δρόμους για εμάς”, είπε κλείνοντας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ