Google doodle: 103 χρόνια από τη γέννηση της Emma Godoy

Το σημερινό Google doodle εκτός από την 25η Μαρτίου, γιορτάζει και την Μεξικανή συγγραφέα, ποιήτρια και ψυχολόγο Emma Godoy, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το 1918 και χρησιμοποίησε τη φωνή της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων.

Η Godoy πήρε αρχικά μεταπτυχιακό στην Ισπανική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στη Φιλοσοφία από τον αξιότιμο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, εκτός από τις σπουδές της Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής. Εκεί ήταν και καθηγήτρια Λογοτεχνίας.

Μεγάλο μέρος της ζωής της, η Emma Godoy το πέρασε εξισορροπώντας τη διδασκαλία με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, ποίησης, κριτικής τέχνης και φιλοσοφικών δοκιμίων. Το μυθιστόρημά της, Érase un hombre Pentafácico, τιμήθηκε με το βραβείο Ibero-American Novel που χορηγήθηκε από το Ίδρυμα William Faulkner το 1962.

Το 1973, ίδρυσε και προήδρευσε του Συνδέσμου για την Αξιοπρέπεια των Ηλικιωμένων, έναν από τους πρώτους οργανισμούς που ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα των ηλικιωμένων. Η Godoy είχε εκπομπές τακτικά στο ραδιόφωνο XEW1 στο Μεξικό και διέδιδε περαιτέρω τις ιδέες της. Αυτό οδήγησε τη μεξικανική κυβέρνηση να ιδρύσει το Εθνικό Ινστιτούτο για Ηλικιωμένους Ενήλικες το 1979. Το ίδρυμα βασίζεται στις αρχές της Emma Godoy και συνεχίζει να ωφελεί εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα.

Τα προσχέδια για το Google doodle

Τι είναι τα Google doodle

Τα doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ