Zhanna D’Art: Η τελευταία ανάρτηση της vegan influencer πριν «πεθάνει από ασιτία»

Η vegan influencer, Zhanna D’Art, που ακολουθούσε μια «ακραία» δίαιτα με εξωτικά φρούτα μοιράστηκε μια ανατριχιαστική τελευταία δημοσίευση λίγες μέρες πριν πεθάνει από την πείνα και την εξάντληση.

Η Zhanna Samsonova, με καταγωγή από τη Ρωσία και γνωστή ως Zhanna D’Art στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθούσε μια ωμή διατροφή με βάση τα φυτά για δέκα χρόνια που αποτελούνταν από φρούτα, φύτρα ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

Υπήρχαν επίσης περίοδοι που η 39χρονη ασκούσε τη «στεγνή νηστεία» – όπου αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες. Η influencer, η οποία δεν είχε πιει νερό για περισσότερα από έξι χρόνια και αντ’ αυτού το αντικατέστησε με χυμούς φρούτων και λαχανικών, πέθανε στις 21 Ιουλίου στη Μαλαισία.

Η influencer, η οποία είχε περισσότερους από 10.000 ακόλουθους στο Instagram και ταξίδευε σε όλη την Ασία τα τελευταία 17 χρόνια, φέρεται να πέθανε από “λοίμωξη που έμοιαζε με χολέρα”, που επιδεινώθηκε από την ακραία διατροφή της, δήλωσε η μητέρα της στη ρωσική εφημερίδα Vechernyaya Kazan .

Τις ημέρες πριν από το θάνατό της, μοιράστηκε μια ανάρτηση που έγραφε «η ζωή δεν έχει νόημα».  

Δημοσιεύοντας τη selfie στη σελίδα της στο Instagram λίγες μέρες πριν γνωστή η είδηση ​​του θανάτου της, έγραψε: «Η ζωή δεν έχει νόημα, αλλά αξίζει να τη ζεις, αρκεί να αναγνωρίσεις ότι δεν έχει νόημα». 

Η μητέρα της food blogger Vera Samsonova είπε στα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στο Καζάν την ημέρα του θανάτου της.  Η γυναίκα τόνισε πως δεν ενέκρινε την ακραία δίαιτα της κόρης της και προσπάθησε να την πείσει να εισάγει πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Η Samsonova πέρασε από τον βιγκανισμό σε μια δίαιτα καθαρά ωμής τροφής που αποτελείται από λαχανικά και φρούτα, με την influencer να μοιράζεται στο προφίλ της στο Instagram αυτό που περιέγραψε ως «υγιεινές» συνταγές. Η influencer, η οποία εμφανιζόταν όλο και πιο αδυνατισμένη στα βίντεό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο περνούσε ο καιρός, δημοσίευε πλάνα από το να τρώει το μεσημεριανό της που περιλάμβανε ένα ολόκληρο πεπόνι και χυμό καρότου μερικές φορές.

Σε ένα άλλο βίντεο, έλεγε στους ακολούθους της στο Instagram πως έτρωγε ντοματίνια, ένα αβοκάντο και χυμό αβοκάντο για μεσημεριανό γεύμα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ