Βρετανία: Η Αντέλ και ο Εντ Σίραν απέσπασαν τέσσερις υποψηφιότητες για τα βραβεία BRIT Awards του 2022

Η Αντέλ και ο Εντ Σίραν, με τέσσερις υποψηφιότητες ο καθένας, διεκδικούν τα περίβλεπτα βραβεία BRIT Awards για το 2022, όπως ανακοίνωθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ράπερ Ντέιβ και Λιτλ Σιμζ έχουν επίσης τέσσερις υποψηφιότητες σε αυτή τη λίστα των κορυφαίων καλλιτεχνών της χρονιάς που πέρασε όπου, για πρώτη φορά, καταργήθηκαν οι κατηγορίες για τον καλύτερο «άνδρα» ή «γυναίκα» μουσικό.

Τον περασμένο μήνα οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι θα απονέμουν «φυλετικά ουδέτερα» βραβεία σε Βρετανούς και διεθνείς καλλιτέχνες οι οποίοι πλέον διεκδικούν τα βραβεία του «καλλιτέχνη της χρονιάς» ή του «διεθνούς καλλιτέχνη της χρονιάς», ανεξαρτήτως φύλου.

Η Αντέλ, που βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ με το νέο άλμπουμ «30», διεκδικεί τα βραβεία του καλύτερου άλμπουμ, καλύτερου καλλιτέχνη και καλύτερου τραγουδιού για το Easy On Me. Στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ και του καλλιτέχνη της χρονιάς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον συνθέτη-τραγουδιστή Σαμ Φέντερ.

Στην κατηγορία του διεθνούς καλλιτέχνη, οι Doja Cat, Ολίβια Ροντρίγκο, Μπίλι Άιλις και Λιλ Νας Χ διεκδικούν από δύο βραβεία έκαστος αλλά θα πρέπει να ανταγωνιστούν την Τέιλορ Σουίφτ.

Τα βραβεία Brit Awards θα απονεμηθούν στις 8 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ