Τομ Κρουζ: Από εκκεντρικός σαϊεντολόγος, “golden boy” του Top Gun

Ο Τομ Κρουζ έπρεπε να πιλοτάρει ένα μαχητικό για να ξαναβρεί τη θέση του στις καρδιές των Αμερικανών οι οποίοι εδώ και χρόνια τον επικρίνουν για τις επιλογές του να στηρίζει τη Σαϊεντολογία και για τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του.

Με το “Top Gun: Maverick” ο Τομ Κρουζ έλαβε διθυραμβικές κριτικές ενώ η ταινία έκανε εκπληκτικές εισπράξεις το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, συγκεντρώνοντας το ποσό των 156 εκατ. δολαρίων στη Β. Αμερική.

Ο Χολιγουντιανός σταρ διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του, καθώς είναι 56 ετών. Κι όμως, συνεχίζει να αναλαμβάνει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές, επιδεικνύοντας την εκπληκτική φυσική του κατάσταση και το γυμνασμένο κορμί του αλλά και το χαρακτηριστικό χαμόγελο που σαγήνευσε το κοινό από τις πρώτες μέρες της καριέρας του.  Ο Κρουζ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είναι παντού παρών. Σε κόκκινα χαλιά και πρεμιέρες, από την Ιαπωνία και τις Κάννες έως και το Λονδίνο όπου συνόδευσε τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ στην αίθουσα προβολής.

Επέμεινε στην εκπαίδευση των ηθοποιών σε κατάσταση πτήση και πίεσε ώστε η ταινία να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες και όχι σε πλατφόρμες. Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια. Οι κινηματογραφόφιλοι γίνονται δεκτοί στις αίθουσες με προηχογραφημένο μήνυμα από τον σταρ, ο οποίος τους ευχαριστεί που έκαναν το ταξίδι για να δουν την ταινία στους κινηματογράφους.

Το sequel του Top Gun αποτελεί θρίαμβο για τον Κρουζ και αποδεικνύει τη διαρκή κινηματογραφική μαγεία του, η οποία μας κάνει να ξεχνάμε την τοξική συμπεριφορά του πριν από δύο δεκαετίες και το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί εκκεντρικός ζηλωτής. Ενώ προωθούσε την ταινία του “War of the Worlds” το 2005, ο συνήθως μυστικοπαθής σχετικά με την προσωπική του ζωή Κρουζ πάτησε στον καναπέ ενώ ήταν καλεσμένος της Όπρα Γουίνφρεϊ και διακήρυξε τον έρωτά του για την τότε μνηστή του Κέιτι Χολμς, με την οποία παντρεύτηκαν για να χωρίσουν το 2012.

Αργότερα καλεσμένος του Ματ Λάουερ και της εκπομπής “Today” του επιτέθηκε σχετικά με τη χρήση αντικαταθλιπτικών λέγοντας: “Δεν ξέρεις την ιστορία της ψυχιατρικής, ενώ εγώ την ξέρω”.

Τομ Κρουζ Ματ Λάουερ

Η ζημιά στη φήμη του εντάθηκε σε μια εποχή που δημιουργούνταν blog διασήμων και το YouTube αποκτούσε όλο και περισσότερους εγγεγραμμένους χρήστες που ανέβαζαν βίντεο με την περίεργη συμπεριφορά του Κρουζ. Θεωρήθηκε κατεξοχήν το πρόσωπο της Σαϊεντολογίας, η οποία άρχισε να περνά κρίση δημοσίων σχέσεων. Ένα ντροπιαστικό βίντεο με τον σταρ να εξυμνεί τις αρετές της Σαϊεντολογίας διέρρευσε το 2008 και τον έφερε σε δύσκολη θέση.

Πάντως, όλο αυτό ήταν μόνο η μία πλευρά της ιστορίας. Ό,τι συνέβαινε εκτός οθόνης δεν επηρέαζε την απήχησή του στη μεγάλη οθόνη. Στην πραγματικότητα, η ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ άνοιξε στα 64,9 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, το επόμενο έτος, ο επικεφαλής της Viacom, Sumner Redstone, διέκοψε για λίγο τη συνεργασία της Paramount με την εταιρεία παραγωγής του ηθοποιού, επικαλούμενος την “απαράδεκτη” φανατική συμπεριφορά του, η οποία, όπως είπε, επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις εισιτηρίων για το “Mission: Impossible III”.

Παράλληλα, ο Τομ Κρουζ δεν ενέδωσε στην τάση των διασήμων να γίνονται προσιτοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και αυτό ήταν προς όφελός του.

Σύμφωνα με τον Ματ Μπελόνι του Puck News, η πρεμιέρα του “Top Gun: Maverick” ήταν ελεγχόμενη και τα Μέσα Ενημέρωσης ελέγχθηκαν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρωτούσαν για ζητήματα Σαϊεντολογίας.

“Είναι σχεδόν αποκλειστικά τηλεόραση και τα Μέσα ενημερώθηκαν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν κάμερες επαγγελματικής ποιότητας, χωρίς να επιτρέπεται η λήψη βίντεο από iPhone. Αυτό είναι ασυνήθιστο, αλλά ο Τομ είναι Τομ και ο Τομ πρέπει να δείχνει υπέροχος”, είπε ο Μπελόνι.

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων τόνισε ότι όποιος συνεργάζεται με τον Κρουζ ξέρει ότι πρόκειται για πρώτης ποιότητας εκδήλωση. “Όλα θα είναι στην εντέλεια. Είναι πολύ αφοσιωμένος” πρόσθεσε και εξήγησε ότι είναι η μόνη δύναμη στις πρεμιέρες. “Είναι γνήσια καλός άνθρωπος στο προσωπικό, τους δημοσιογράφους και τους θαυμαστές”.

Τομ Κρουζ

Πηγή: ΝΥ Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ