Ο Πολάκης, η «Αυγή» και τα… χταπόδια

Τα πρωτοσέλιδα χταπόδια (!) της Σαββατιάτικης «Αυγής» στάθηκαν η αιτία για έναν δημόσιο καυγά με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Μία νέα κόντρα από το… πουθενά ή καλύτερα από τον βυθό της θάλασσας ξέσπασε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωταγωνιστής για μία ακόμη φορά, ο Παύλος Πολάκης και τα όσα είπε αναφερόμενος στην εφημερίδα και την επιλογή της να δημοσιεύσει στο εξώφυλλο της, άρθρο του Πέτρου Κατσάκου με τίτλο  «Τα χταπόδια δεν έχουν δικαιώματα». Το άρθρο αναφέρονταν  στις επιπτώσεις που θα έχουν οι βιομηχανικές «φάρμες χταποδιών» στην εξέλιξη του είδους στον πλανήτη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προχώρησε σε σφοδρή κριτική προς την εφημερίδα, αναφέροντας ότι δεν κάνει την αντιπολίτευση που πρέπει προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα απάντησε την Τρίτη (31/5)  με άρθρο του Διευθυντή της, Άγγελου Τσέκερη, οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε: «η ΑΥΓΗ δεν κάνει αντιπολίτευση με τα χταπόδια. Κάθε μέρα δίνει την πολιτική μάχη για λογαριασμό της Αριστεράς όσο πιο μαχητικά και τεκμηριωμένα μπορεί», επισημαίνοντας επίσης ότι «το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι σύντροφοι θεωρούν τον εαυτό τους νόμιμο ιδιοκτήτη της παλικαρίσιας αντιπολίτευσης. Και ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της αντιπολίτευσης, θεωρούν όλους τους άλλους νερόβραστους, συμβιβασμένους, θολοκουλτουριάρηδες, δικαιωματιστούληδες, ανίκανους για «αντρίκεια» αναμέτρηση με τον αντίπαλο. Και τους ξινίζουν τα χταπόδια».

Αναλυτικά, το άρθρο του Άγγελου Τσέκερη:

Η ΑΥΓΗ δεν κάνει αντιπολίτευση με τα χταπόδια. Κάθε μέρα δίνει την πολιτική μάχη για λογαριασμό της Αριστεράς όσο πιο μαχητικά και τεκμηριωμένα μπορεί

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κάποιοι σύντροφοι, γνωστοί για τον πληθωρικό τους αυθορμητισμό, ξεσπάθωσαν κατά της ΑΥΓΗΣ. «Τι είδους αντιπολίτευση κάνουμε» αναρωτήθηκαν, όταν το Σάββατο η ΑΥΓΗ έχει στην πρώτη σελίδα τα δικαιώματα των χταποδιών; Και ένα μεγάλο κομμάτι των παρευρισκόμενων το βρήκε χαριτωμένο και χειροκρότησε.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η ΑΥΓΗ στο σαββατιάτικο φύλλο της έχει ξεκινήσει μια στήλη του Πέτρου Κατσάκου για τα δικαιώματα των ζώων. Η στήλη έχει μεγάλη ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό και αναπαράγεται ευρύτατα στο Διαδίκτυο. Το περασμένο Σάββατο, θέμα της ήταν η μαζική καλλιέργεια των χταποδιών και το γεγονός ότι δεν προστατεύεται από νόμους. Αλλά το θέμα εδώ δεν είναι τα χταπόδια.

Το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι σύντροφοι θεωρούν τον εαυτό τους νόμιμο ιδιοκτήτη της παλικαρίσιας αντιπολίτευσης. Και ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της αντιπολίτευσης, θεωρούν όλους τους άλλους νερόβραστους, συμβιβασμένους, θολοκουλτουριάρηδες, δικαιωματιστούληδες, ανίκανους για «αντρίκεια» αναμέτρηση με τον αντίπαλο. Και τους ξινίζουν τα χταπόδια.

Μόνο που η ΑΥΓΗ δεν κάνει αντιπολίτευση με τα χταπόδια. Κάθε μέρα δίνει την πολιτική μάχη για λογαριασμό της Αριστεράς όσο πιο μαχητικά και τεκμηριωμένα μπορεί. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει έως τώρα την πολιτική της επάρκεια. Το συγκεκριμένο φύλλο λοιπόν -και μας κάνει εντύπωση που όσοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν αυτή την ατάκα δεν μπήκαν στον κόπο να το λάβουν υπόψη- είχε ως πρώτο θέμα την αστυνομική βία στα πανεπιστήμια και την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής όξυνσης. Ως δεύτερο θέμα είχαμε ρεπορτάζ της εφημερίδας για τις εργασιακές συνθήκες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Και πολλά άλλα.

Το ότι, μεταξύ άλλων, είχαμε στην πρώτη σελίδα, όπως κάθε Σάββατο άλλωστε, και το θέμα της στήλης του Π. Κατσάκου δεν στοιχειοθετεί κριτική για ελλειμματική αντιπολίτευση. Ας σκεφτούμε, λοιπόν, μήπως, δεδομένων των συνθηκών, χρειαζόμαστε κάπως λιγότερη λεβέντικη γραφικότητα από όση παράγουμε. Αυτό.

ΥΓ.: Το επόμενο Σάββατο η στήλη του Π. Κατσάκου θα έχει θέμα τα γαϊδουράκια.

Η απάντηση Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης σήκωσε το γάντι και μέσω των social media επιτέθηκε στους δύο δημοσιογράφους. Αναλυτικά η ανάρτηση του, όπως δημοσιεύθηκε στα social media:

Πέτρο Κατσάκο και Άγγελε Τσέκερη, η ιδεοληψία ή οι ευαισθησίες του καθενός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αριστερή πολιτική είναι η συγκεκριμένη μάχη κατά της διαπλοκής και του Μητσοτάκη !» σχολίασε ο κ. Πολάκης και τους εγκάλεσε για «δολοφονία χαρακτήρα» του.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη, όπως αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:

Πέτρο Κατσάκο και Άγγελε Τσέκερη, η ιδεοληψία ή οι ευαισθησίες του καθενός ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Αριστερή πολιτική είναι η συγκεκριμένη μάχη κατά της διαπλοκής και του Μητσοτάκη !

Εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση δεν είναι τα δικαιώματα των χταποδιών και των γαϊδουρακιών, αλλά το να κρατικοποιήσεις ξανά τη ΔΕΗ,,να κάνουμε Δημόσια μια ή δυο τράπεζες, να κάνουμε το βασικό 800 ευρώ και το μισθό των νέων γιατρών 2.000,να αλλάξουμε με συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα τη δικαιοσύνη!!

Για ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ήρθε και θα έρθει κι άλλος κόσμος στο ΣΥΡΙΖΑ! Γι αυτά, που τα είπα και έτσι ακριβώς, χειροκρότησαν τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής την αναφορά μου στο πρωτοσέλιδο σας του Σαββάτου για τα «δικαιώματα των χταποδιών»!!! (Φωτό 1)

Εγώ μίλησα και σας άσκησα κριτική σε κλειστό κομματικό σώμα, όπως είχα το δικαίωμα και ούτε απάντησα σε διαρροές που κάποιοι έδωσαν για το θέμα και μάλιστα στρεβλές!

Σήμερα εσείς ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ με άρθρο με χαρακτηρισμούς εναντίον μου και δολοφονία χαρακτήρα .(φωτό 2-3-4 και 7-8)

Μαζευτείτε -καρφώνεστε και εσείς και η θλίψη σας.

Ο λαός μας έχει κατατάξει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και για την επάρκεια και για την προσφορά μας ,με βάση το τι κάνουμε!

Και είναι εμφανής η κατάταξη…..

ΥΓ .Οπότε όπως καταλαβαίνετε ,θα συνεχίσω να βγάζω και χταπόδια, όπως έκανα από μικρός (φωτό 5-6) Είμαι «αντιδικαιωματιστής» ,τι να κάνω;

«Λοιδορείται πολιτικά»

Στην νέα αυτή κόντρα, θέση με αναρτήσεις του πήρε και ο Πέτρος Κατσάκος, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Παύλο Πολάκη.  Στην πρώτη του ανάρτηση ανέφερε:  «Στην Ισπανία, η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας η EL PAIS, ανακοινώνει πως σταματά να δημοσιεύει οτιδήποτε προωθεί τις ταυρομαχίες σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί έστω και στο ελάχιστο με το κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. Στην Ελλάδα, μια ιστορική αλλά μικρή σε πωλήσεις εφημερίδα η Αυγή, λοιδορείται πολιτικά επειδή έχει βάλει εδώ και δύο μήνες στην ύλη της μια μόνιμη στήλη για τα δικαιώματα των ζώων και αυτό το Σάββατο είχε στην πρώτη σελίδα της ένα χτύπημα για την ευζωία των χταποδιών».

Στη συνέχεια, προανήγγειλε το θέμα της στήλης του που θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας: «Αυτό το Σάββατο οι “Ιστορίες χωρίς φωνή” μετά τα χταπόδια μιλάνε για γαϊδούρια. Μιλάνε για τα “ορφανά” της Κύπρου και τους “σκλάβους” του Αιγαίου. Γιατί όσο έχουμε φωνή θα είμαστε η φωνή τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ