Το κοριτσάκι της φωτογραφίας πρωταγωνιστεί στις «Ψυχοκόρες» – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας που απεικονίζεται μαζί με έναν Άγιο Βασίλη, είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στις «Ψυχοκόρες».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Γιούλικα Σκαφιδά

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Γιούλικα Σκαφιδά στην παιδική της ηλικία!

Ποια είναι η Γιούλικα Σκαφιδά

Η Γιούλικα Σκαφιδά γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981 στη Καλαμάτα. Μητέρα της είναι η στιχουργός Βάσια Νικολακοπούλου και πατέρας της ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Σκαφιδάς.

Το βαπτιστικό της όνομα είναι Γεωργία. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People είχε πει για το όνομά της: «Το Γιούλικα είναι ένα όνομα που άρεσε στους γονείς μου, στη μαμά μου δηλαδή. Το βαπτιστικό μου είναι Γεωργία. Ο νονός μου είναι Κύπριος, και σε κάποιες περιοχές της Κύπρου τη Γεωργία χαϊδευτικά τη φωνάζουν Γιούλικα. Οπότε ήρθε κι έδεσε, τους ευχαριστήσαμε όλους και η μαμά μου, μου έδωσε το όνομα που ήθελε.

Πολύ συχνά το κάνουν λάθος, και το αστείο είναι ότι με ρωτάνε αν είμαι και Πόντια. Γιωρίκας, Κωστίκας, Γιουλίκα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι από συστολή και για να μην προσβάλω τους άλλους δεν το διόρθωνα.

Είδα όμως ότι εξαπλώθηκε αυτό και πλέον, δεν το αφήνω να περάσει έτσι. Έχω δώσει και συνέντευξη κι έχω δει μετά στο περιοδικό να γράφει “Γιουλίκα”, όπως και σε πρόσφατη τηλεοπτική μου εμφάνιση, που από κάτω έγραφε “Γιουλίκα”. Ξέρω ότι δεν είναι εύηχο το Γιούλικα Σκαφιδά, ίσως το Γιουλίκα Σκαφίδα να ταιριάζει ακουστικά περισσότερο, αλλά αυτό είναι τώρα, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».

Η πορεία της στην υποκριτική

Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην σειρά «Τρεις Χήρες» το 2002. Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει συμμετάσχει σε αρκετές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών: «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», «Μαύρα Μεσάνυχτα», «Ο 3ος Νόμος», «Το Νησί», «Κόκκινο Νυφικό», «Ου φονεύσεις», «Μια νύχτα του Αυγούστου», «Milky Way» και «Η παραλία».

Αυτή την περίοδο το κοινό την απολαμβάνει στην σειρά του Ant1 «Ψυχοκόρες».

Σημαντική είναι η παρουσία της και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Ο βυσσινόκηπος», «Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Η Πάπισσα Ιωάννα», «Dogville» και «Αστροφεγγιά».

Δείγμα της δουλειάς της στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Το Γαμήλιο Πάρτι», «Άπνοια», «Αλίνα Χάντσον», «Ο σπόρος», «Μαριονέτες», «Η Ρόζα της Σμύρνης» και «Καζαντζάκης».

Καλεσμένη στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα, είχε περιγράψει τα ευτράπελα που έχει ζήσει στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα είχε εξηγήσει ότι: «Πάνω στη δουλειά συμβαίνουν διάφορα πράγματα. Έχουμε άγχος, τα πράγματα είναι απαιτητικά, ο κόσμος είναι κι αυτός απαιτητικός, καμιά φορά ξεχνιούνται και νομίζουν ότι βλέπουν τηλεόραση και μιλάνε, νευριάζουν, σε δείχνουν με το δάχτυλο…

Στο Εθνικό είχε τύχει ένα δυσάρεστο που ένας κύριος από την πλατεία είχε πεταχτεί και είχε πει ότι δεν είναι ωραίο. Είχε μια σκηνή βίας και είχε πει ότι δεν είναι ωραίο να δείχνουμε βία στο θέατρο. Πάγωσα για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν ήξερα τι θα κάνει, αν θα σηκωθεί πάνω, θα συνεχίσει, θα κάτσει κάτω. Τελικά ευτυχώς κάθισε και συνεχίσαμε τη σειρά».

«Ο κόσμος με αναγνωρίζει περισσότερο από τα “Μαύρα μεσάνυχτα” και μετά από το “Νησί”», είχε σημειώσει στην ίδια συνέντευξη.

Ο ερχομός του γιου της

Η Γιούλικα Σκαφιδά τον Σεπτέμβριο του 2023 ανακοίνωσε πως περιμένει το πρώτο της παιδί. Η ηθοποιός τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έφερε στην ζωή τον γιο της.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, μετά την γέννηση του γιου της, είχε αναφέρει: «Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι περνάω πάρα πολύ χρόνο στο σπίτι, το οποίο είχα να το κάνω ίσως και από τα σχολικά μου χρόνια, γιατί μετά δούλευα συνέχεια, και πολύ. Επίσης, αυτό που έχει αλλάξει, είναι ότι έχω έναν άνθρωπο που εξαρτάται από εμένα στα πάντα και αυτό δεν είναι βάρος, είναι μια γλυκιά ευθύνη γιατί είναι ένα παιδί που έγινε από επιλογή, δεν έγινε τυχαία».

«Είμαι καλά που έγινε τώρα, δε νιώθω ότι έχω μεγαλώσει αρκετά. Έχω την πείρα και την εμπειρία, έχω διαβάσει πιο πολύ, έχω ζήσει πιο πολύ, έχω κάνει όλα όσα θα ήθελα – θέλω κι άλλα φυσικά – έχω κάνει τα κουμάντα μου. Δεν νομίζω ότι το νεαρό της ηλικίας είναι πάντα το ατού για να κάνει κάποιος παιδί. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα πολύ δυναμική και ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο να παίζουμε, να χορεύουμε, να τραγουδάμε, να κάνουμε σπορ…», είχε προσθέσει.

«Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια»

Ακόμα, είχε εξομολογηθεί: «Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, δε ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η άποψη, απλά δεν έχω παντρευτεί. Δεν το μεγαλώνω μόνη μου το παιδί. Σε όποια ερώτηση έχει να μου κάνει το παιδί, είμαι εδώ για να του απαντήσω με θάρρος και αλήθεια, όπως κάθε γονέας στο παιδί του και οτιδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει, είμαι εδώ να τον βοηθήσω και μαζί να εξηγήσουμε στα άλλα παιδάκια την διαφορετικότητα που μπορεί να έχει εκείνος από μια άλλη οικογένεια ή τι διαφορετικό μπορεί να έχει ένα παιδάκι από εκείνον και όλα τα παιδάκια να παίζουν και να είναι χαρούμενα και να έχουν αγάπη. Αυτό έχει σημασία».

Παιδική φωτογραφία

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Γιούλικα Σκαφιδά στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 30 Δεκεμβρίου του 2017.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ