Συνεργασία των Mercedes – Apple – Universal Music για την μουσική στο αυτοκίνητο

Οι φίλοι της μουσικής μπορούν τώρα να απολαμβάνουν την μουσική των αγαπημένων τους καλλιτεχνών στα αυτοκίνητα Mercedes, με τρόπο που τους μεταφέρει εικονικά στο στούντιο ηχογράφησης ή στην “ζωντανή” σκηνή.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η Mercedes-Benz ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Apple Music και την Universal Music Group για την μουσική μέσα στο αυτοκίνητο. Οι τρεις μεγάλες εταιρίες οραματίζονται μια «νέα εποχή ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο καθιερώνοντας την εμπειρία του ήχου μέσα στο αμάξι ως σημείο αναφοράς για την παραγωγή της μουσικής και την ποιότητα αναπαραγωγής».

Η νέα αυτή συνεργασία βασίζεται στην ενσωμάτωση του εντυπωσιακού ήχου Dolby Atmos στα συστήματα ήχου 4D και 3D υψηλής ποιότητας Burmester, που προσφέρονται σε οχήματα Mercedes-Benz με την τελευταία γενιά MBUX.

Πλέον οι καλλιτέχνες της Universal Music θα έχουν την δυνατότητα να βγάζουν διαφορετικές μίξεις των τραγουδιών τους, που θα φέρουν την σφραγίδα “Approved in a Mercedes-Benz”. Για τον σκοπό αυτόν η δισκογραφική εταιρία θα φτιάξει ένα νέο στούντιο, στα πρότυπα του στούντιο C των Capitol Studios, όπου θα γίνονται οι μίξεις και οι επεξεργασίες για Dolby Atmos.

Το αυτοκίνητο είναι πλέον ο χώρος όπου η πλειοψηφία του κόσμου ακούει συχνότερα και περισσότερο μουσική. Πάνω από το 70% των καταναλωτών μουσικής δηλώνουν ότι ακούνε μουσική κυρίως μέσα σε αυτοκίνητο. Εκτός αυτού, σχεδόν το 72% των οδηγών αυτοκινήτων δηλώνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί μια βόλτα με το αυτοκίνητο χωρίς μουσική, ενώ δύο στους τρεις ερωτηθέντες θεωρούν ότι η ποιότητα του ήχου στο αυτοκίνητο είναι σημαντική ή πολύ σημαντική.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ