Η Χαρά Μάτα Γιαννάτου, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ALPHA «Διάφανη Αγάπη», μίλησε και για την απώλεια της μητέρας της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή και ανέφερε ότι το πρώτο διάστημα μετά τον θάνατό της «την ένιωθα πιο κοντά μου από ποτέ».
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνέντευξης η Χαρά Μάτα Γιαννάτου εξομολογήθηκε πως: «Έχω πενθήσει στη ζωή μου, όπως έχει πενθήσει και ο χαρακτήρας που υποδύομαι στην “Διάφανη Αγάπη”, έχω χάσει τη μαμά μου. Δεν το φανταζόμουν ποτέ μεγαλώνοντας ότι θα τη χάσω τόσο νωρίς. Ένας τόσο κοντινός σου άνθρωπος δεν φεύγει ποτέ από δίπλα σου και επίσης αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που υπάρχει στη σειρά. Όταν έχασα τη μαμά μου, κατά έναν περίεργο τρόπο, το πρώτο διάστημα την ένιωθα πιο κοντά μου από ποτέ».
«Μεγάλωσα σε μία πιο εναλλακτική οικογένεια. Η μαμά μου ήταν Γερμανίδα και ο μπαμπάς μου μουσικός. Για παράδειγμα θα έλεγα στο σχολείο ότι ο μπαμπάς μου μαγείρεψε και θα με ρωτούσαν τα άλλα παιδιά: “Ο μπαμπάς σου μαγειρεύει;”», είπε σε άλλο σημείο.