Στρατής Χατζησταματίου: Ο «Μανώλης» του Σασμού στο enikos.gr – «Αστυνομικός μου ζήτησε να κατεβάσω το παράθυρο για να του δώσω spoiler»

Ο ηθοποιός Στρατής Χατζησταματίου μιλά για την επιτυχία που του έφερε η τηλεόραση και την παράσταση “Χρυσός δράκος” του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ που πρωταγωνιστεί στο θέατρο για δεύτερη χρονιά.

Νάντια Ρηγάτου

Όποιος έχει δει τον Στρατή Χατζησταματίου στο θέατρο ξέρει πως ο “Σασμός” τον βοήθησε απλά να γίνει πιο γνωστός ώστε να εκφράζει το ταλέντο του με περισσότερες επιλογές.

Κάπως έτσι έχει και ο ίδιος εισπράξει την τηλεοπτική επιτυχία που βιώνει με τη δραματική σειρά του Alpha και συνεχίζει αδιάκοπα να παίζει στο θέατρο.

Φέτος πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στην παράσταση “Ο Χρυσός Δράκος” με αλλαγμένο καστ πλην του ιδίου στο θέατρο Χώρος.

-Δεύτερη χρονιά για σένα στον “Χρυσό Δράκο”. Χρειάστηκε να το δουλέψεις από την αρχή το έργο αφού άλλαξαν οι συμπρωταγωνιστές σου;

Σ.Χ.: Δεύτερη χρονιά σε μια παράσταση που έχω αγαπήσει πολύ για την ιστορία που αφηγείται και για τον τρόπο που επιλέγει να το κάνει. Η δομή και η σκηνοθεσία της παράστασης δεν άλλαξε, άλλαξαν όμως τα πρόσωπα των συμπαικτών μου και υπήρξα εξίσου τυχερός και φέτος να συμμετέχω σε μια ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή που φυσικά χρειάστηκε λόγω της φύσης του έργου να δουλέψουμε όλοι μαζί από την αρχή προκειμένου 5 σώματα και 5 φωνές να συντονιστούν σε ένα σώμα και σε μία φωνή όπως απαιτεί η παράσταση και το έργο.

-Πόσους διαφορετικούς ρόλους υποδύεσαι στο έργο και ποιον ξεχωρίζεις;

Σ.Χ.: Συνολικά στο έργο υποδύομαι 4 ρόλους: έναν Ασιάτη μάγειρα, μια σερβιτόρα από τον Κόλπο του Τόγκιν, έναν παππού κι ένα τριζόνι που του αρέσει να χορεύει. Νομίζω ότι ξεχωρίζω το μικρό τριζόνι γιατί η ιστορία του κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Ξεκινά με χιούμορ και αφέλεια, αλλά για να κρύψει βαθιά το ανθρώπινο σκοτάδι.

Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση από το κείμενο του έργου;

Σ.Χ.: «Πώς θα ήταν να ήμουν κάποιος άλλος; Μακάρι να μπορούσα να είμαι κάποιος άλλος απ’ αυτόν που είμαι. Κάποιος τελείως διαφορετικός.» Νιώθω ότι συμπυκνώνει όλο το θέμα του έργου.

“Ο Μανώλης επεμβαίνει για να ξαναβρεί την ευτυχία η αδερφή του. Η σχέση του με τη Θοδώρα είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια”

-Η επιτυχία στην τηλεόραση μιας και πρωταγωνιστείς στο «Σασμό», έφερε πολλές θεατρικές προτάσεις;

Σ.Χ.: Η τηλεόραση εκτός από την επαφή και τη σχέση που σε βοηθά να δημιουργήσεις με το κοινό, νομίζω πως αν σταθείς τυχερός, όπως υπήρξα εγώ, μπορεί και να σε βοηθήσει να γίνεις ορατός στο χώρο, να σε δουν άνθρωποι του επαγγέλματος και να σε φανταστούν μέσα στις δουλειές που σχεδιάζουν. Ο «Σασμός» ιδιαίτερα την πρώτη χρονιά μου χάρισε τέτοιες ευκαιρίες στο θέατρο τις οποίες και άδραξα, καθώς το θέατρο είναι ο χώρος που ονειρεύομαι τον εαυτό μου καλλιτεχνικά. Για μένα όμως το ζήτημα δεν είναι οι πολλές θεατρικές προτάσεις αλλά η ουσία αυτών και της προσωπικής δουλειάς που καταθέτω σε κάθε βήμα που κάνω θεατρικά.

-Πόσο άλλαξε τη ζωή σου ο “Σασμός”; Υπάρχει κάτι που πια το κάνεις πιο εύκολα αλλά και κάτι που σε δυσκολεύει λόγω αναγνωρισιμότητας;

Σ.Χ.: Το μόνο που άλλαξε είναι η δημιουργία αυτής της επαφής και της σχέσης με το ευρύ κοινό που μόνο η τηλεόραση έχει τη δύναμη να το κάνει και φυσικά οι επαγγελματικές προτάσεις και η πρώτη ώθηση που μου έδωσε για να δοκιμάσω ενδιαφέροντα πράγματα και θεατρικά. Και για αυτά ακριβώς είμαι κι ευγνώμων. Κατά τα άλλα είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες με χαρακτηριστικό ότι είναι δημόσια, αλλά νομίζω ότι για να δυσκολέψει η δουλειά τη ζωή μας, πρέπει να της το επιτρέψουμε κι εμείς. Εγώ θεωρώ πως δεν το επέτρεψα.

-Μπορείς να μας δώσεις ένα μικρό spoiler για τη συνέχεια του Μανώλη;

Σ.Χ.: Δε μου αρέσουν τα spoiler, αλλά αν έπρεπε να πω κάτι θα ήταν ότι θα δούμε το Μανώλη να επεμβαίνει για να ξαναβρεί την ευτυχία η αδερφή του. Η σχέση του με τη Θοδώρα είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια.

-Το πιο αστείο περιστατικό που σου έχει συμβεί με τηλεθεατές στο δρόμο;

Σ.Χ.: Θυμάμαι να επιστρέφουμε με συνάδελφο από πρόβα με το αυτοκίνητό μου και σε κάποιο φανάρι μοτοσικλετιστής της αστυνομίας μου κάνει σήμα να κατεβάσω το παράθυρό μου. Ήθελε απλά να με ρωτήσει τι θα γίνει στη συνέχεια της σειράς.

-Σε αγχώνει η επόμενη μέρα μετά την επιτυχία του «Σασμού»;

Σ.Χ.: Νομίζω πως περισσότερο από άγχος έχω ανυπομονησία για τη συνέχεια.

-Επόμενα θεατρικά σχέδια;

Σ.Χ.: Βρίσκομαι σε πρόβες για το «Παβλόφ – 2 δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα» ένα έργο του Γκουστάβο Οτ που θα ανέβει από τις 15 Απριλίου στο θέατρο Σταθμός, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 20 παραστάσεις. Είμαστε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, υπήρξαμε συμφοιτητές στο Εθνικό Θέατρο και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε την πρώτη μας  κοινή δουλειά.

Πληροφορίες:

“Ο Χρυσός Δράκος ” Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 στο θέατρο Χώρος, Ορφέως και Πραβίου 6-8,Βοτανικός

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Ματζιάρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Θάλεια Σταματέλου, Αρετή Τίλη, Στρατής Χατζησταματίου

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Ματζιάρης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ