Βρετανία: Κουκουλοφόρος έφηβος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου μέλος αντίπαλης συμμορίας – Δείτε βίντεο

Σκληρές συμμορίες νέων στην Βρετανία συγκρούονται και απειλούν να μετατρέψουν τις πόλεις σε απαγορευμένες ζώνες, όπως προειδοποίησε δικαστής.

Ο Alfie Hammett και ο Joshua Howell φορούσαν μάσκες όταν επιτέθηκαν στον 18χρονο Ray Quigley ο οποίος επισκεπτόταν το Ίπσουιτς του Σάφολκ με φίλους. Ο Hammett, ο οποίος μαχαίρωσε επανειλημμένα το θύμα του, ήταν μέλος της διαβόητης συμμορίας 3rdside που εδρεύει στο Νόργουιτς.

Την ίδια στιγμή ο Howell, ο οποίος κρατούσε τους φίλους του 18χρονου σε απόσταση με την απειλή μαχαιριού, ήταν μέλος της συνεργαζόμενης συμμορίας IP3 από το Ίπσουιτς γνωστής και ως συμμορία Nacton.

Το θύμα τους σχετιζόταν με μια αντίπαλη συμμορία του Νόρφολκ που ονομαζόταν Only The Money. Οι Hammett και Howell καταδικάστηκαν πριν δύο μήνες από το δικαστήριο για τη δολοφονία. Σήμερα επέστρεψαν στην δικαστική αίθουσα και έλαβαν ποινές ισοβίων. Έτσι ο Hammett θα εκτίσει τουλάχιστον 24 χρόνια και ο συνεργός του τουλάχιστον 20 χρόνια.

Αφού έδωσε τις ποινές ο δικαστής Martyn Levett δήλωσε: «Αυτή η βία των συμμοριών καταστρέφει την ιστορική γαλήνη των πόλεων, καθιστώντας τις μη ασφαλείς για επίσκεψη. Ξανά και ξανά, έχω πει στο δικαστήριο ότι τα σχόλια των δικαστών στις καταδίκες πρέπει να διαδίδονται ώστε το κοινό να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο σχετικά με τους κινδύνους της εγκληματικότητας με μαχαίρια».

«Το έγκλημα με μαχαίρια δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία και δεν πρέπει να δοξάζεται. Αυτά τα εγκλήματα με μαχαίρια προκαλούν φόβο στις κοινότητες», τόνισε ο δικαστής.

 

Συνεχίζω να βλέπω τα άγρια τραύματα που προκλήθηκαν στον γιο μου

Η μητέρα του 18χρονου δήλωσε «Αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Συνεχίζω να βλέπω τα άγρια τραύματα που προκλήθηκαν στον γιο μου και αυτό που είδα δεν μπορώ να κάνω ότι δεν το είδα».

Ο πατέρας του 18χρονου, Raymond, πρόσθεσε: «Ξαναζώ τα πάντα στο μυαλό μου κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου. Δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους σαν κι αυτόν στην κοινωνία. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ αυτό που συνέβη στον γιο μου και θα έχω μια ζωή γεμάτη πόνο και σπαραγμό».

Η δολοφονία του 18χρονου έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2023 ένα χρόνο μετά τη δολοφονία στο Norwich ενός άλλου μέλους της 3rdside, του Joe Dix, 18 ετών.

Ο Hammett είχε παραστεί στην κηδεία του συντρόφου του και κρατούσε το βιβλίο συλλυπητηρίων στην κρεβατοκάμαρά του. Ο Quigley είχε εντοπιστεί στη δίκη για τη δολοφονία του Dix λίγο πριν από το θάνατό του και φάνηκε ότι ήταν μέλος αντίπαλης συμμορίας.

Ο Hammett, από το Rushmere St Andrew, ο οποίος ήταν 18 ετών τη στιγμή της επίθεσης, είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στο Ίπσουιτς με όρους εγγύησης της αστυνομίας για το ρόλο του σε βίαιο καβγά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Σε αυτό το περιστατικό δύο αστυνομικοί και τρεις υπάλληλοι στην είσοδο δέχθηκαν επίθεση.

Τελικά οι συμμορίες 3rdside και IP3 ένωσαν της δυνάμεις τους και ο Howell, ο οποίος ήταν τότε 17 ετών, αντιμετώπισε τον Quigley μπροστά σε κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο εισαγγελέας Andrew Jackson δήλωσε ότι η προμελετημένη δολοφονία είχε ως κίνητρο μια «βαθιά ριζωμένη αντιπαλότητα» μεταξύ συμμοριών.

«Θα ακούσετε ότι, πριν από τον θάνατό του, είχε [ο Quigley] κάποια σχέση με μια συμμορία στο Νόρφολκ που ονομάζεται Only The Money ή OTM. Πιθανόν η σχέση του με αυτή τη συμμορία να οδήγησε στον πρόωρο θάνατό του», είπε ο εισαγγελέας.

«Αλλά εκείνο το απόγευμα, το μόνο που έκανε ήταν να είναι απλά με τους φίλους του, περπατώντας σε εκείνη την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή. Δεν είχε ιδέα για τα τραγικά γεγονότα που επρόκειτο να εκτυλιχθούν», τόνισε ο εισαγγελέας.

Όταν τα μέλη της συμμορίας εντόπισαν τον Quigley πήγαν προς το μέρος του. «Ο Alfie Hammett, έχοντας τραβήξει ένα μαχαίρι, έφτασε πρώτος στον κ. Quigley και άρχισε να επιτίθεται και να μαχαιρώνει τον κ. Quigley. Ο Joshua Howell, ο οποίος είχε επίσης βγάλει αυτό που μπορεί να νομίζετε ότι ήταν μαχαίρι, και έτσι οπλισμένος και έχοντας μια εκφοβιστική παρουσία, εμπόδισε οποιονδήποτε από τους φίλους του κ. Quigley να επέμβει για να βοηθήσει», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Οι δολοφόνοι έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις στη συνέχεια και πέταξαν τα όπλα και τα ρούχα τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ