Βρετανία: Κλειστές με σανίδες οι πύλες του Μπάκιγχαμ – Σε ψυχιατρική κλινική ο οδηγός που έριξε επάνω τους το αυτοκίνητο

Με μια σειρά από σφιχτά μεταξύ τους καρφωμένες σανίδες πάνω σε σκαλωσιά, έκλεισε τις πύλες του Μπάκιγχαμ το συνεργείο που αποκαθιστά την βλάβη, μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου επάνω τους μέσα στην νύχτα. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και από εκεί σε ψυχιατρική κλινική.

Σε θολές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα αυτοκίνητο στις μπροστινές πύλες του παλατιού. Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν τις δηλώσεις ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ανέφερε πως άκουσε «έναν μεγάλο κρότο».


«Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα στο σημείο με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας… Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς», επισήμανε η αστυνομία του Λονδίνου σε μια ανακοίνωση.
«Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και έπειτα από αξιολόγηση μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική βάσει του νόμου για την Ψυχική Υγεία. Το θέμα δεν αντιμετωπίζεται ως σχετικό με τρομοκρατία», αναφέρεται σε μια νεότερη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε πως κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν βρισκόταν εντός των ανακτόρων τη στιγμή του περιστατικού και ότι πραγματοποιούνται εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών στις πύλες. Οι περαστικοί παρατηρούν πλέον τις σφραγισμένες πύλες με έκδηλη απορία για το τι έχει συμβεί.

Μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στις πύλες, ένοπλοι αστυνομικοί εθεάθησαν να περικυκλώνουν τον οδηγό, ο οποίος ήταν γονατισμένος, μετά την εντολή που δέχτηκε από την αστυνομία να γονατίσει και να “κρατήσει τα χέρια στο κεφάλι” γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ένας μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι παρακολούθησε τη σκηνή αφού άκουσε “ένα δυνατό κρότο”.
‘Άκουσα έναν δυνατό κρότο και κοίταξα και το αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω στο παλάτι του Μπάκιγχαμ’, είπε. ‘Η αστυνομία έφτασε στη σκηνή πολύ γρήγορα – και έβγαλαν τον άνδρα έξω και τον συνέλαβαν’.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ