Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο ιδιαίτερος ρόλος του στο μνημόσυνο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πλησιάζει η επέτειος για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικό αφιέρωμα για εκείνη τον επόμενο μήνα, όμως, ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα είναι μαζί τους. Μάλιστα σύμφωνα με την New York Post το ζευγάρι δεν έχει προσκληθεί καν από την βασιλική οικογένεια.

Παρ’ όλα αυτά ο Πρίγκιπας Χάρι θα επιστρέψει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να παραστεί στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση WellChild στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο ιδιαίτερος ρόλος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, θα επισκεφθούν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δαβίδ στη Νότια Ουαλία για να ηγηθούν στο μνημόσυνο για την Βασίλισσα Ελισσάβετ, η οποία πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 96 της χρόνια, έπειτα από επτά δεκαετίες στον θρόνο.

Μία πηγή είπε στη Mirror ότι ο Ουίλιαμ «θα αποτίσει φόρο τιμής στη ζωή και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β’, αλλά οποιοδήποτε μήνυμα θα κοιτάζει έντονα στο μέλλον».

«Θα είναι μια συγκινητική μέρα για όλη τη βασιλική οικογένεια, καθώς και για πολλούς ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία. Αλλά φυσικά, για άλλους θα είναι απλώς μια ακόμη μέρα και η ζωή συνεχίζεται», εξήγησε η πηγή.

Ακόμα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα, ο Πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ και ο Πρίγκιπας Εδουάρδος, θα τιμήσουν την επέτειο του θανάτου της Βασίλισσας στην καλοκαιρινή τους κατοικία στο Κάστρο Μπαλμόραλ.

Καμία επαφή με τον Πρίγκιπα Χάρι

Εν τω μεταξύ, ο Πρίγκιπας Χάρι φέρεται ότι δεν θα δει κανένα μέλος της οικογένειάς του τις ημέρες που θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την παραμονή του στην πατρίδα του, ο Δούκας του Σάσεξ θα βρεθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 9 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει το Invictus Games. Η σύζυγός του πρόκειται να τον συναντήσει στην Ευρώπη για την εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Αρκετές πηγές ισχυρίστηκαν στη Sun ότι κανένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν προσέγγισε το ζευγάρι για να παρευρεθεί σε οποιοδήποτε μνημόσυνο για τη νεκρή Βασίλισσα.

«Αν δεν συμπεριληφθούν σε κανένα από αυτά τα σχέδια, θα βρουν έναν τρόπο να επισημάνουν τη σημασία εκείνης της ημέρας με τον δικό τους τρόπο», αποκάλυψε μία πηγή.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Δούκας του Σάσεξ έχουν μια διαμάχη μεταξύ τους εδώ και αρκετό καιρό, που επιδεινώθηκε όταν ο δεύτερος δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του «Spare» τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα μία πηγή πίστευε ότι η κόντρα τους ήταν ένας από τους λόγους που οι Σάσεξ δεν προσκλήθηκαν στο Μπαλμόραλ. Ακόμα προσέθεσε πως τα δύο αδέλφια δεν έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους.

Η τελευταία φορά που ο Πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε με την οικογένειά του ήταν τον Μάιο στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου. Ο Πρίγκιπας κάθισε πολλές σειρές πίσω από τον μεγαλύτερο αδερφό του και έφυγε γρήγορα από τη Βρετανία μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Page Six (@pagesix)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ