Πρίγκιπας Φίλιππος: Η πρώτη αντίδραση Χάρι και Μέγκαν – Θα επιστρέψουν για την κηδεία του;

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου βύθισε στο πένθος τα Ανάκτορα, τη βασιλική οικογένεια και το βρετανικό έθνος. Ο πρίγκιπας Χάρι που ζει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια ετοιμάζεται να επιστρέψει για να παραβρεθεί στην κηδεία του παππού του, και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στη Βρετανία μετά την παραίτηση από τα πριγκιπικά του καθήκοντα. Ερώτημα παραμένει αν η Μέγκαν θα έρθει μαζί του.

Ο θάνατος του Φίλιππου έρχεται εβδομάδες μετά τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα όπου κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό, ενώ ο Δούκας του Εδιμβούργου νοσηλευόταν έπειτα από επέμβαση στην καρδιά. Οι Σάσεξ είχαν δεχθεί παρακλήσεις να αναβάλουν την προβολή της εκρηκτικής συνέντευξης λόγω της κακής κατάστασης του Φίλιππου. Στη συνέντευξη κατηγόρησαν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας για ρατσισμό, ενώ ο Χάρι διευκρίνισε ότι δεν αφορά αυτό ούτε τη γιαγιά του ούτετον παππού του.

Το ζευγάρι δεν έχει σχολιάσει στο αν υπάρχει σχέδιο να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Βρετανία, αν και ο Χάρι αναμενόταν να έλθει στην πατρίδα του την 1η Ιουλίου για τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα της μητέρας του Νταϊάνα, όπου θα βρεθεί δίπλα στον αδελφό του για να τιμήσουν την αείμνηστη πριγκίπισσα.

Πηγή προσκείμενη στην οικογένεια είπε στην DailyMail.com: “Ο Χάρι θα κάνει το αδύνατο δυνατό για να έρθει στη Βρετανία για να είναι με την οικογένειά του. Δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να είναι εκεί για την οικογένεια κα ιδιαίτερα για τη γιαγιά του, στη διάρκεια αυτής της φριχτής περιόδου. Η Μέγκαν προφανώς είναι έγκυος οπότε θα πρέπει να ταξιδέψει με συμβουλή γιατρού αν είναι ασφαλές για εκείνη, αλλά ο Χάρι πιστεύω πως θα πάει σίγουρα”.

Αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι τι υποδοχή θα δεχθεί ο Χάρι μετά τη συνέντευξή του που συντάραξε συθέμελα τη μοναρχία και την οικογένειά του την οποία παρουσίασε με μελανά χρώματα.

Οι πιο βλαπτικοί ισχυρισμοί στη συνέντευξη στην Όπρα ήταν ότι εκφράστηκαν ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, ενώ η Μέγκαν υπονόησε ότι η ανησυχία ήταν γιατί ο Άρτσι δεν θα έπαιρνε τίτλο πρίγκιπα. Ο Χάρι δεν αποκάλυψε ποιο μέλος της οικογένειας έκανε αυτό το σχόλιο, υπογραμμίζοντας μέσω της Όπρα Γουίνφρεϊ ότι δεν ήταν ούτε η βασίλισσα ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

H πρώτη αντίδραση, πάντως, των Σάσεξ στην είδηση θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου ήρθε μέσω twitter. Κοινοποίησαν μια φωτογραφία του Φίλιππου και έγραψαν: “Αναπαύσου εν ειρήνη Αυτού Υψηλότητα Δούκα του Εδιμβούργου”. Δείτε την ανάρτηση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ