Όσκαρ 2020: Ηχηρές απουσίες από τις υποψηφιότητες – Σνόμπαραν την JLo – BINTEO

Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για χρυσό αγαλματίδιο, αλλά εντύπωση προκάλεσαν οι ηχηρές απουσίες από τη λίστα, όπως ο Ρόμπερτ ντε Νίρο αλλά και η Λατίνα σουπερστάρ Τζένιφερ Λόπεζ.

Η δική της απουσία μάλιστα ήταν η πιο βαρυσήμαντη καθώς η 50χρονη σουπερστάρ είχε ήδη λάβει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα ως στρίπερ Ραμόνα στην πολυσυζητημένη ταινία “Hustlers”. Ωστόσο, η Ακαδημία του Κινηματογράφου αμέλησε να την προσθέσει στη δική του λίστα υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι εκτός από Χρυσή Σφαίρα είναι υποψήφια για SAGA – Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών, για Independent Spirit Award-Ανεξάρτητα βραβεία Spirit, ενώ ήδη κέρδισε βραβείο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς.

Οπότε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ ήταν η πιο πιθανή. Αντιθέτως αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Εκτός υποψηφίων όμως έμεινε και η Νικόλ Κίντμαν για την ταινία της “Bombshell” αν και οι συμπρωταγωνίστριές της Σαρλίζ Θερόν και Μάργκο Ρόμπι προτάθηκαν για Α και Β Γυναικείο Ρόλο αντιστοίχως.

Επίσης, η Ακαδημία σνόμπαρε και τη νικήτρια της Χρυσής Σφαίρας Awkwafina για την ερμηνεία της στο The Farewell. Εκτός έμειναν και η πρώην νικήτρια Όσκαρ Lupita Nyong’o αλλά και ο Τζέιμι Φοξ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι εκτός υποψηφιοτήτων έμεινε και η σκηνοθέτις της ταινίας “Μικρές Κυρίες” Γκρέτα Γκέργουιγκ ενώ η ταινία είναι υποψήφια ως η καλύτερη της χρονιάς. Στην κατηγορία είναι μόνο άνδρες σκηνοθέτες υποψήφιοι και αυτό προκαλεί αρκετές επικρίσεις κατά των επιλογών της Ακαδημίας.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε από την παράλειψη της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Frozen II” από τις υποψηφιότητες μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε παγκοσμίως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ