Ο Άρης Μακρής απαντά για πρώτη φορά στις φήμες για κακοποιητική συμπεριφορά: «Χρόνια τώρα αρνιόμουν να πάρω θέση…»

Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση και χρόνια αφότου ξεκίνησε η φήμη για κακοποιητική συμπεριφορά του, ο Άρης Μακρής απαντά για πρώτη φορά ενώ παράλληλα ο τραγουδιστής θέτει και τα δικά του ερωτήματα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Χρόνια τώρα αρνιόμουν να πάρω θέση γιατί δεν ήθελα να δώσω συνέχεια σε μια φήμη που αρχικά δεν με κατονόμαζε, άρα και δεν με κατηγορούσε άμεσα και που τελικά δεν με άγγιζε, αφού δεν συνάδει με την πραγματικότητα».

Επίσης λέει πως «ακόμα και σήμερα δεν είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε εμένα. Παρόλα αυτά τα απόνερα αυτής, δυστυχώς έφτασαν ως εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν χωρίς να μπορώ πλέον να μένω αμέτοχος».

Η ανάρτηση – απάντηση του Άρη Μακρή:

«Τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος έχει συνδέσει το όνομά μου με μια δυσάρεστη είδηση επειδή κάποιος, σκόπιμα ή μη, άφησε να εννοηθεί πως έχω συμπεριφερθεί με κακοποιητική συμπεριφορά. Αυτό έχει συνέπεια να δέχομαι υβριστικά μηνύματα από κόσμο που πιστεύει ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθής, να έχω πρόβλημα στη δουλειά μου και εντέλει εγώ μέσα μου, ψυχικά, να βαραίνω για κάτι που δεν θα τολμούσα ποτέ να σκεφτώ, πόσο μάλλον να κάνω. Χρόνια τώρα αρνιόμουν να πάρω θέση γιατί δεν ήθελα να δώσω συνέχεια σε μια φήμη που αρχικά δεν με κατονόμαζε, άρα και δεν με κατηγορούσε άμεσα και που τελικά δεν με άγγιζε, αφού δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

Για να είμαι ξεκάθαρος ακόμα και σήμερα δεν είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε εμένα. Παρόλα αυτά τα απόνερα αυτής, δυστυχώς έφτασαν ως εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν χωρίς να μπορώ πλέον να μένω αμέτοχος.

Σε κάθε περίπτωση, επικροτώ, θαυμάζω και στηρίζω την κίνηση οποιουδήποτε ανθρώπου να βρει το θάρρος να μιλήσει όποτε κι αν έχει δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η απορία μου είναι: γιατί μένει απλά εκεί επαναφέροντας ξανά και ξανά το θέμα αυτό; Γιατί δεν λέει το όνομα του κακοποιητή; Γιατί δεν κινείται νομικά ώστε να επέλθει δικαιοσύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα; Γιατί συνεχίζει να έχει παντού υλικό με τον φερόμενο ως κακοποιητή;

Όλα αυτά μοιάζουν μυστήρια στο μυαλό μου και με ωθούν στη σκέψη ότι οι λόγοι της φήμης αυτής είναι εκδικητικοί και ο λόγος που οι προηγούμενες ερωτήσεις μένουν αναπάντητες είναι γιατί η κατηγορία αυτή είναι ανυπόστατη. Υπάρχει κι άλλος λόγος; Τα πολυπόθητα vies και likes και η ακόμα πιο ποθητή συμπάθεια του κόσμου; Δεν θα μπω στη διαδικασία να βρω τους λόγους, ούτε θέλω κιόλας, καθώς αρνούμαι να πιστέψω ότι κάποιος θα εκμεταλλευόταν ένα ολόκληρο κίνημα προς όφελός του. Το μόνο που θέλω είναι να αποσυνδεθεί το όνομά μου από αυτή την τραγική δυσφήμιση.

Προτείνω και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου απ’ αυτό, να εξετάσουμε όσα ακούμε γιατί δυστυχώς ιερές και σημαντικές αξίες χάνονται και οι φωνές που πρέπει πραγματικά να ακουστούν αποδυναμώνονται. Αξίες που δεν πρέπει θεωρώ να τις φέρνουμε στα μέτρα μας, αλλά να ανεβαίνουμε εμείς με κόπο και αλήθεια στα δικά τους».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Makris (@arismakris)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ